Šijanova udovica prepoznavala ubice

N.T.
Šijanova udovica prepoznavala ubice

BANjALUKA - Portparol Republličkog tužilaštva Dragica Tojagić potvrdila je da je u obavljeno prepoznavanje u predmetu istrage ubistva Damira Ostojića Šijana (43) iz Banjaluke.

Istakla je da ne može da govori o detaljima u cilju zaštite istrage

U tužilaštvu su bili Stefan Samaradžija iz Pala, Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek, a prepoznavanje je izvršila supruga ubijenog Ostojića Sandra Jošić koja je u zločinu teško ranjena.

Ona je istakla da je zadovoljna istragom i da je MUP RS daleko napredovao što se tiče rasvjetljavanja ubistva.

– Nisam očekivala da će se ovako brzo riješiti ubistvo. Nadam se da će tako biti i u nastavku, da će se u što kraćem roku sve završiti, a odgovorni kazniti najstrožom kaznom i bez ijedne sekunde pomilovanja – istakla je Jošićeva.

Nije mogla da kaže da li je nekog prepoznala ili ne, a te informacije nisu iznosili ni iz tužilaštva.

Osimnjičeni. Lizdek, Samardžija i Lizdek poznati policiji po činjenju krivičnih djela, a povezuju ih i s automafijom i ubistvom sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

U okviru istrage ubistva Ostojića nedavno je u tužilaštvu saslušan i automfijaš Srećko Trifković iz Pala kojeg kao i Samardžiju i Obradova terete da su krajem jula 2018. godine u Sarajevu ukrali crnu “škodu oktaviju” karavan s kojom su se ubice Ostojića dovezle na mjesto zločina u Banjaluci.

Ostojić je usmrćen 5. septembra prošle godine u blizini svoje kuće kada je ubica na njegov džip “rendž rover” ispalio 15 hitaca u banjalučkoj Kozarskoj ulici. Tad je povrijeđena njegova supruga Sandra Jošić (40) koja  je zadobila više prostrelnih rana.

Tužilaštvo zabranilo izjave

Republičko tužilaštvo zabranilo je svim učesnicima u današnjem prepoznavanju osumnjičenih u okviru istrage ubistva Damira Ostojića Šijana (43) iz Banjaluke, da bilo šta kažu o tome, saznaje "Glas Srpske".

Tužilaštvo je advokatima osumnjičenih i drugim učesnicima strogo naglasilo da o tome ništa ne mogu da pričaju zbog osjetljivosti istrage.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana