Сарајевски криминалац убијен снајпером из засједе

Невена Бунић
Сарајевски криминалац убијен снајпером из засједе

Градишка - Сенад Кобилић (54) из Сарајева, одраније познат полицији, убијен је хицем из снајпера у родном Лисковцу код Градишке док је са пријатељима сједио у башти кафића Омладинског дома.

На Кобилића је јуче, неколико минута послије поноћи, пуцао непознати нападач, који је након тога побјегао и за њим се интензивно трага.

Очевици причају да је метак Кобилића погодио у десну страну груди.

- Сједили смо, мезили и дружили се уз необавезну причу о лову. Само што је прошла поноћ, чуо се јак прасак а ми смо помислили да је неко бацио петарду. Међутим, Сенад је скочио и викнуо: “Вози ме у болницу.” У моменту је почео да пада, а колеге и ја смо га придржали. Када смо видјели крв, положили смо га на асфалт и он је био жив још неких три, четири минута. Потом је издахнуо - прича Касим Гргић Цојле, који је кобне ноћи био у друштву Кобилића.

Како причају очевици, Кобилић је највјероватније убијен из снајперског оружја са удаљености од педесетак метара.

- Преко пута Омладинског дома има орах, ту је вјероватно снајпериста био, јер је полиција нашла отиске кољена, па се сумња да је био у клечећем положају. Нико га није видио. Убица је највјероватније неколико часова чекао да се гости разиђу, а убиство је највјероватније планирано, јер је Кобилић увијек сједио на истој столици за истим столом у кафићу - прича извор “Гласа Српске”.

Полиција из Градишке је обавила увиђај, а случај су преузели службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

- Радимо на идентификацији и проналаску убице и то под надзором Републичког тужилаштва - навели су у МУП-у.

Мјештани Лисковца у шоку су због убиства комшије, за којег кажу да је увијек био спреман да помогне.

- Био је дружељубив и добар човјек. Никад никог није питао које је нације и вјере. Често је организовао дружења за све мјештане. Држао је роштиљницу у Сарајеву, а био је и власник неколико паркинга. Био је ожењен и имао је два сина - причају пријатељи Кобилића.

Кобилић, који је имао дебео полицијски досије, био је власник једног сарајевског ноћног клуба. Раније је хапшен због отмица, рекетирања, наношења повреда и других кривичних дјела.

У августу 2010. године бачена је бомба на његов БМЊ испред његове куће у Пофалићима у Сарајеву. Суд БиХ 2006. године га је правоснажно осудио на условну казну због покушаја преваре власника фирме “Продекс” Петра Ћорлуке, коме се представио као службеник Интерпола, те нудио помоћ у вези са непостојећом истрагом Интерпола против његовог предузећа. Довођен је у везу с крађом 37 килограма платине из сефа предузећа хемијске индустрије “Азот” код Горажда 2006. године. Сарајевски Општински суд 2005. године осудио га је на шест мјесеци затвора због недозвољеног посједовања оружја.

Напад на новинаре

Екипа Алтернативне телевизије јуче је нападнута у Лисковцу током извјештавања о убиству Сенада Кобилића. Новинарка Милана Ситничић првобитно је вербално нападнута, а онда  и физички, након што је једна жена насилно отворила врата службеног возила АТВ-а. Новинарка је у помоћ позвала полицију, која је констатовала да је жена која ју је напала рођена сестра Кобилића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана