Сарајевска полиција предала Бенедија Ђукановића МУП-у Републике Српске VIDEO

klix.ba
Сарајевска полиција предала Бенедија Ђукановића МУП-у Републике Српске VIDEO

Након што се синоћ око 22 часа осумњичени за убиство Славише крунића, Бенеди Ђукановић, предао у Сарајеву, извршена је његова предаја под надзор Министарства унутрашњих послова РС-а.

Ђукановић, који се у бјекству налазио од 22. априла вечерас се добровољно предао у Полицијској станици Илиџа гдје је испитан. По њега су убрзо стигли службеници МУП-а Републике Српске из Источног Сарајева који су потом преузели надзор над осумњиченим.

Подсјећамо, на дан убиства Крунића код Лакташа, 22. априла, убијен је и његов тјелохранитељ Жарко Павловић, а смртно је страдао и један од нападача Жељко Ковачевић.

Трећем учеснику у нападу Емилију Балду раније је одређен притвор. У оквиру истраге ухапшен је радник фирме “Сектор секјурити” Родољуб Гајић из Бањалуке, који је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, за којег се сумња да је одавао информације убицама.

Ђукановића је полиција чак и евидентирала након убиства, али није ухапшен јер потјерница није била званично расписана нити се он доводио у вези с убиством. Министар унутрашњих послова РС-а Драган Лукач ове седмице је казао како МУП РС у случају Крунић сарађује са полицијом Србије, те како не жели откривати имена налогодаваца убиства додавши како су многе ствари “расвијетљене”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана