Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora

Glas Srpske
Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora

Sarajevo - Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu osudilo je Sanjina Sefića na 14,5 godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Sefića se teretio da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, golfom 6 krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Optužnicom su Sara Sefić te Dino Alića i Amar Salihović optuženi da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH tako što su ga prevezli do graničnog prelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan organima gonjenja iz BiH, te time počinili krivično djelo pomoći počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, dok se Sauda Nišića tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen pravosuđu u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana