Сањин Сефић осуђен на 14 и по година затвора

Глас Српске
Сањин Сефић осуђен на 14 и по година затвора

Сарајево - Судско вијеће Кантоналног суда у Сарајеву осудило је Сањина Сефића на 14,5 година затвора за тешко кривично дјело против сигурности јавног саобраћаја и кривично дјело неуказивања помоћи повријеђеној особи након саобраћајне несреће.

Сефића се теретио да је 10. октобра 2016. у вечерњим сатима, у улици Змаја од Босне у Сарајеву, голфом 6 крећући се брзином од готово 105 километара на сат и притом прошавши кроз црвено свјетло на семафору усмртио Селму Агић из Бугојна и Едиту Малкоч из Босанске Крупе, студентице Филозофског факултета Универзитета у Сарајеву, након чега је побјегао с мјеста несреће.

Оптужницом су Сара Сефић те Дино Алића и Амар Салиховић оптужени да су исте ноћи помогли Сањину да побјегне из БиХ тако што су га превезли до граничног прелаза Увац, након чега је Сефић постао недоступан органима гоњења из БиХ, те тиме починили кривично дјело помоћи починиоцу након извршеног кривичног дјела, док се Сауда Нишића терети да је помогао Сари Сефић, Алићу и Салиховићу након извршења кривичног дјела.

Првооптужени Сефић је након бијега у Србију, хапшења и боравка у екстрадицијском притвору у Новом Саду, односно провођења екстрадицијског поступка, 9. јануара 2017. године изручен правосуђу у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана