Сачекала смрт на прузи

Невена Бунић
Сачекала смрт на прузи

Добој - Стоја Ристић (65) из Бољанића код Добоја погинула је када је у овом мјесту згазио теретни воз “Жељезница Републике Српске” (ЖРС).

Све указује на то да је ријеч о самоубиству а међу мјештанима круже приче да је жена на прузи чекала смрт.

Стравичан призор смрсканог тијела полиција је затекла јуче око 5.30 часова па је идентификација била изузетно отежана. Полицајци су се распитивали по селу ко недостаје, па су након неколико часова открили да се ради о Ристићевој.

- Обавили смо увиђај на лицу мјеста и утврдили да у овом случају нема елемената кривичног дјела. О свему је обавијештено и Окружно тужилаштво у Добоју - рекла је портпарол Полицијске управе Добој Драгана Керкез.

Воз је ишао преко линије Добој-Петрово-Тузла. Жељезнички саобраћај у Боаљанићима је био затворен до десет часова.

Мјештани овог мјеста остали су у шоку када су чули за трагедију.

- Страшно је ово што се десило.  Стоја је била у пензији, а раније је радила као шнајдер у предузећу “Олимп”. Била је удата и имала је два сина. Не знам шта се тачно десило, по селу причају да је само стала на пругу и чекала воз - рекао је један од мјештана Бољанића.

Прије седам дана десила се слична трагедија када је погинула Милица Благојевић (73) из Добоја након што ју је ударио воз док је прелазила преко затвореног пружног прелаза за аутомобиле у Костајници код овог града.

Благојевићеву је ударио путнички воз Жељезница ФБиХ “танга”, а старица је остала мртва на лицу мјеста. Воз је саобраћао на релацији Бањалука-Сарајево. Према причи мјештана, старица је разговарала на телефон у тренутку преласка преко пруге и није чула воз, који ју је разбио и одбацио. На лице мјеста дошла је полиција која је обавила увиђај, а дежурни љекар хитне помоћи је констатовао смрт.

Алкотестирањем је утврђено да машиновођа није био под утицајем алкохола.

“Жељезнице РС”

У “Жељезницама РС” рекли су да је на мјесто несреће изашла Комисија за ванредне догађаје из овог предузећа и да утврђују узрок несреће.

- Жалимо због трагедије и апелујемо на становништво да поштују саобраћајне знакове и законске прописе приликом преласка преко пруге - навели су у “Жељезницама РС”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана