Rezanjem pojasa spasili život vozaču BMW-a

N. B.
Rezanjem pojasa spasili život vozaču BMW-a

Sarajevo - Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Vladimir Petrović i Vinko Marić spasili su život Sarajliji Almiru Ejuboviću (20), optuženom za izazivanje nesreće u kojoj su poginule tri djevojke.

Saslušanjem svjedoka juče je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Ejuboviću. Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti ga da je 29. juna izazvao nesreću u kojoj su nastradale Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17), dok je teške povrede zadobila Ajla Oruč (18). Svjedočili su Marić i Petrović, koji su prvi pritekli unesrećenima u pomoć, te spasili život Ejuboviću.

Petrović je, prisjetivši se kako je pomogao unesrećenima, rekao da je jednoj djevojci glava virila kroz prozor, te da je krenuo da je vrati unutra i nešto joj stavi pod glavu.

- Bilo je katastrofalno. Tek tad sam vidio da joj je lobanja bila deformisana - rekao je Petrović.

On je pojasnio da je skalpelom presjekao bezbjednosni pojas koji je Ejubovića gušio i tako mu vjerovatno spasio život. Kada optuženi nije imao šta da pita ovog svjedoka, sudija Delalić je kazala da je makar mogao da zahvali čovjeku koji mu je spasio život.

Izjave su dali i radnici “Autocesta BiH” Admir Rahimić i Sena Komarica. Svjedočio je i pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo Munir Oputa, koji je ispitivan zbog činjenice da je Ejubović upravljao neregistrovanim vozilom i zato što je koristio različite registarske tablice.

Kako je navedeno u optužnici, Ejubović je u trenutku nesreće upravljao automobilom bez vozačke dozvole. Njega terete da je za volanom BMW-a prekasno, i brzinom od 166 kilometara na sat, sa autoputa skrenuo prema Bajčićima ka Sarajevu i udario u stub, nakon čega su poginule tri djevojke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana