Razbojnik sa suzavcem iz Broda ubijen tokom pljačke u Slavonskom Brodu

nezavisne.com
Razbojnik sa suzavcem iz Broda ubijen tokom pljačke u Slavonskom Brodu

Brod - Policija je 15 godina nakon razbojništva u Brodu, gdje su 2003. napadnuti i opljačkani mještanin i njegov sin, utvrdila da iza tog brutalnog čina stoje dvojica muškaraca, uključujući i Andriju Kljajića (47), koji je 12. maja 2011. godine ranjen tokom pljačke banke u Slavonskom Brodu, nakon čega je i preminuo!

Sumnja se da je s njim u razbojništvu u Brodu učestvovao i A.P. iz Slavonskog Broda, protiv kojeg je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesen izvještaj.

Istragom je, kako je potvrđeno "Nezavisnim", utvrđeno da je pljačka u Brodu izvedena tako što je ovaj dvojac 7. februara 2003. godine došao pred kuću mještanina, a zatim počeo da ispunjava svoj plan.

"Pozvonili su te se lažno predstavili, rekavši: 'De, Đole je, otvori', a kad je tada maloljetni sin vlasnika kuće otvorio vrata, Kljajić, koji je rođen u Banjaluci, poprskao ga je suzavcem", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Tinejdžeru je Kljajić zatim zavezao ruke  samoljepljivom trakom, a za to vrijeme ni njegov saučesnik nije dangubio.

"Prišao je ocu maloljetnika te ga udario po licu, nakon čega je iz pištolja ispalio hitac i ranio ga u desnu ruku", potvrđuje naš sagovornik.

A.P. je potom tražio pare od vlasnika kuće, koji mu je, plašeći se za sebe i sina, predao metalnu kasu u kojoj je bilo oko 17.000 maraka, što u našoj valuti, što u švajcarskim francima i američkim dolarima. Pljačkaši su tada pobjegli, ali se Kljajić nije smirio.

U pitanju je, kako je ranije objavljeno, okorjeli kriminalac, po kojeg je bila kobna pljačka banke u Slavonskom Brodu, u koji su on i njegov saučesnik Ivan Dešić ušli iz BiH.

Na izlasku iz banke tog 12. maja 2011. godine naletjeli su na policiju. Kljajić je tada ranjen u stomak i uhapšen te prebačen u bolnicu, a Ivan Dešić je pobjegao, ali je i on naknadno pao, nakon čega je i osuđen.

Tokom pljačke te banke u Slavonskom Brodu ispaljeno je više od 20 hitaca, a centar tog grada izgledao je kao ratna zona. Pucala su stakla, a ispaljeni meci završavali su i u ulazima okolnih stambenih zgrada. Svjedoci su ispričali da su čuli rafale i viku.

Kljajić je tada jednog policajca uspio udariti pištoljem o glavu, nakon čega je ranjen u stomak. Preminuo je 25. juna 2011. godine u u bolnici "Rebro" u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana