Razbojnici pucali u plafon i oteli pazar iz benzinske pumpe u Dobou

Nebojša Tomašević
Razbojnici pucali u plafon i oteli pazar iz benzinske pumpe u Dobou

Doboj - Policija traga za razbojnicima koji su upali u prostorije benzinske pumpe “Nestro petrol” u centru Doboja, ispalili hitac u vazduh, te od radnika oteli 4.500 KM i pobjegli, saznaje “Glas Srpske”.

Razbojništvo je počinjeno u subotu oko jedan čas iza ponoći u ulici Svetog Save, a ovom prilikom niko nije povrijeđen. Opljačkana pumpa nalazi se u blizini Policijske uprave Doboj, ali to pljačkašima nije smetalo i nisu ni od čega prezali.

- Razbojnici su munjevito utrčali u pumpu i obojica su bili maskirani. Jedan je imao pištolj, a drugi neku kesu. Odmah po ulasku povikali su: “Pljačka”, i taj što je držao oružje ispalio je hitac koji je, srećom, završio u plafonu pumpe - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je radnik bio sam, te da ga je pucanj veoma uplašio, pa su razbojnici samo pokupili pare i pobjegli.

- Radnik nije imao nikakve šanse protiv razbojnika koji su se ponašali kao da su ušli u samoposlugu. Dok je jedan pljačkaš radnika držao na nišanu, drugi je iz kase kupio novac i ubacivao u vrećicu koju je donio, a kada mu se učinilo da je uzeo dovoljno, on i njegov saučesnik istrčali su iz pumpe i nestali u mraku - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

 

Prema njegovim riječima, policajci su na lice mjesta stigli prije nego što je radnik uspio da ih pozove jer je jedna patrola neposredno nakon pljačke prolazila ulicom Svetog Save.

- Policajci su bili u redovnoj kontroli, a ova pumpa ranije je bila na meti razbojnika. Zbog toga je patrola i naišla da je obiđe, ali, nažalost, pljačkaši su tada već obavili “posao” - kazao je naš izvor.

Policijska uprava Doboj saopštila je da je odmah nakon pljačke pokrenula opširnu potragu za razbojnicima.

- Veći broj policajaca angažovan je na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, ali i na suzbijanju razbojništava. Istraga se vodi u više pravaca i analiziraju tragovi pronađeni tokom uviđaja. Učinićemo sve kako bismo što prije otkrili počinioce i preventivno djelovali da se ovakve pljačke ne dešavaju - kazali su u policiji.+++

Druga pljačka

Pljačka benzinske pumpe “Nestro petrol” je drugo razbojništvo počinjeno u posljednja četiri dana u Doboju.

Policija još traga za razbojnikom koji je u utorak prošle sedmice prijeteći nožem opljačkao benzinsku pumpu “Nešković” u dobojskoj ulici Nikole Pašića. Razbojnik je u kancelariju pumpe utrčao oko tri časa ujutro i od radnika oteo 400 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana