Разбојници на мотоциклу покупили око 15.000 КМ

Небојша Томашевић
Разбојници на мотоциклу покупили око 15.000 КМ

Бањалука - Двојица пљачкаша, који су у петак у стилу чувене банде „Пинк Пантер“ опљачкали Уникредит банку у улици Цара Лазара у бањалучком насељу Обилићево, отели су између 10.000 и 15.000 марака, сазнаје „Глас Српске“.

Ови разбојници, за којима се још трага, пљачку су починили пред крај радног времена у банци, до које су се довезли на мотоциклу. Начин извршења пљачке подсјећа на чувену банду „Пинк Панте“р, која скоро увијек користи мотоцикле.

- Разбојници су били маскирани, а одмах по заустављању мотоцикла муњевито су утрчали у банку. По уласку су уперили пиштоље у радника обезбјеђења из агенције „Сектор секјурити“ и натјерали га да легне и одбаци оружје. Потом су пришли радницама за пултом и уз пријетње им узели новац, те брзо истрчали, сјели на мотоцикл и нестали. Нису се обазирали ни на кога - рекао је извор близак истрази.

Очевици су испричали да се све догодило врло брзо и да је пљачка трајала свега неколико минута.

- Иако сам била удаљена неколико десетина метара од банке, ништа нисам успјела да видим. Одједном је само једна жена повикала: „Ено, опљачкаше банку.“ Убрзо се појавила полиција - рекла је радница оближње радње.

Потресени радници банке нису могли да дају изјаве, а према незваничним информацијама, једној клијенткињи банке која се затекла у пословници током пљачке је позлило.

У Полицијској управи Бањалука казали су да и даље трагају за разбојницима и да ради истраге не могу да откривају детаље.

- Са лица мјеста изузети су сви трагови, а саслушани су свједоци. Надамо се да ће брзо бити расвијетљена ова пљачка. Најбитније је да нико није повријеђен током разбојништва - казали су у ПУ Бањалука.

Уникредит банка у БиХ ове године нашла се и на мети разбојника у Мостару. Непознате особе крајем новембра су експлозивом разнијеле  банкомат ове банке који се налази у кругу бензинске станице „Оил АЦ“ у мостарском насељу Ортијеш, али новац није однесен.

Снимци

Извор близак истрази је казао да су разбојнике снимиле камере видео-надзора, тако да се полиција нада да би они ускоро могли завршити иза решетака.

- На снимцима се види да је ријеч о мушкарцима средње грађе. Види се и моменат када они маскирани брзо долазе мотоциклом пред банку и утрчавају унутра - казао је овај извор „Гласа Српске“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана