Разбијена шесточлана криминална група: Опељешили банке и тржне центре

Небојша Томашевић
Разбијена шесточлана криминална група: Опељешили банке и тржне центре

Мостар - Шест особа ухапшено је у акцији „Шарк“ због сумње да су на подручју ФБиХ углавном у Херцеговини опљачкали неколико тржних центара, више банкомата и бензинску пумпу из којих су украли више стотина хиљада марака.

Акцију хапшења извела је Федерална управа полиције, а на подручју Мостара лисице на руке стављене су М. М. (27), Р. Б. (30), А. Б. (33), Ј. М. (34) и Ј. У. (31), док је И. Л. (40) ухапшен у Чапљини. Сумња се да је ова група учествовала у пљачкама Тржног центра „Бинго“ у Читлуку и мостарском насељу Сутина те пљачки ТЦ „Робот“ у Мостару и бензинске пумпе „Чуле“ у овом граду. Терете их и да су опљачкали већи број банкомата разних банака на подручју ФБиХ.

Из ФУП-а је саопштено да је акција изведена под надзором Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона уз ангажовање Специјалне јединице полиције.

- Истрага је трајала више мјесеци и током тог периода смо разоткрили организовану криминалну групу која је 2016. и ове године на подручју ФБиХ, Мостара и Читлука починила више разбојништава на штету тржних центара, банака, а опљачкали су и бензинску пумпу. У тим пљачкама су украли више стотина хиљада марака. Током истраге документована су бројна кривична дјела - рекли су у ФУП-у.

Према њиховим ријечима, осумњичена криминална група се осим са већ поменутим пљачкама доводи у везу и са другим кривичним дјелима као што су крађе возила и шверц наркотицима.

- У оквиру акције претресли су пет локација на подручју Мостара и једну у Чапљини. Пронађена је одређена количина новца, оружја, ручне радио-станице, муниција, те одређена количина кокаина. Заплијењена су и четири аутомобила за која се сумња да су коришћена за чињење кривичних дјела или су купљена од новца из ових дјела - рекли су у полицији.

Федерална управа полиције недавно је открила и пљачкаше ТЦ „Бинго“ у Бугојну и Сарајеву из којих је украдено 170.000 марака. Због ових пљачки ухапшени су Харис Приганица, Мирза Турковић те Мугдим Омановић, сви из Сарајева. Они су јуче саслушани у сарајевском Кантоналном тужилаштву, али до закључења овог броја „Гласа Српске“ није било познато да ли је за њих затражен притвор. Извор близак истрази је казао да је хапшење ових пљачкаша помогло полицији у разбијању криминалне групе у Херцеговини.

Тузла

Припадници МУП-а Тузланског кантона јуче су разбили шесточлану криминалну групу која је починила више кривичних дјела, између осталих, угрожавање безбједности, превару те принуду према особи која врши правосудну функцију. У акцији су ухапшени С. Х, Л. С, З. С, А. С, А. К. и Д. М. из Лукавца. Сумња се да је овом групом руководио притвореник Казнено-поправног завода у Тузли А. Х. из Лукавца. Током хапшења полиција је пронашла већи број мобилних телефона, СИМ картица, разне биљешке, нотесе и другу документацију, као и штедне књижице, банковне картице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана