Расвијетљена пљачка у Добоју: Са малољетним синовима украла 15.000 марака

Невена Бунић
Расвијетљена пљачка у Добоју: Са малољетним синовима украла 15.000 марака

Добој - Мелиха С. (37), њен малољетни син (17) и нећак Сабит С. (18) пријављени су Окружном тужилаштву у Добоју због сумње да су опљачкали мјењачницу "Кија", одакле су украли 15.000 КМ, сазнаје "Глас Српске".

Добро испланирана пљачка се десила у ноћи између 4. и 5. децембра прошле године, а поред седамнаестогодишњака, ухапшена Мелиха С. је у крађи искористила малољетног сина који има мање од 14 година.

Сумња се да се тада Мелиха С., заједно са синовима и Сабитом, којем је она стрина, довезла на паркинг у близини мјењачнице. Како би свима направила алиби, она је заједно са млађим сином отишла до Службе хитне помоћи Дома здравља, жалећи се да јој је лоше, док су је њен старији и дјеверов син сачекали у аутомобилу.

- Мелиха је рекла докторима да се не осјећа добро, није имала неке конкретне симптоме. Добила је упутницу у добојску болницу на даље претраге, гдје је отишла на преглед. За то вријеме седамнаестогодишњак и Сабит С. су искључили уличну расвјету која освјетљава мјењачницу, те кроз прозор провалили унутра и украли око 15.000 марака - рекао је извор близак истрази.

Након пљачке, малољетник и Сабит С. су је позвали телефоном, а Мелиха је возилом дошла по њих, па су се одвезли кући и подијелили украдени новац.

Крађа је расвијетљена у оквиру акције "Алиби", коју је извела добојска полиција заједно са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске.

- Након испитивања С. С. је пуштен на слободу, док је М. С., уз извјештај о извршеном кривичном дјелу, предата у надлежност Окружног тужилаштва Добој - казали су у Полицијској управи Добој.

У Окружном тужилаштву Добој саопштили су, наводећи иницијале, да су за Мелиху предложили једномјесечни притвор, а о томе ће одлучивати Основни суд у овом граду.

Није познато гдје је завршио украдени новац. Претресом породичне куће и помоћних објеката које користе Мелиха С., Сабит С. и малољетник пронађена су и одузета три мобилна телефона и једна СИМ картица. Сумња се да су одузети предмети коришћени у крађи.

Центар за социјални рад

Малољетни Мелихини синови предати су у надлежност Центра за социјални рад у Добоју.

- Њихов отац и Мелихин супруг налази се на привременом раду у иностранству, па се о њима нема ко бринути. Малољетник, који има мање од 14 година, није пријављен за крађу - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана