Радника бензинске пумпе попрскао сузавцем и отео пазар

Невена Бунић
Радника бензинске пумпе попрскао сузавцем и отео пазар

Добој - Полиција трага за разбојником који је сузавцем попрскао у очи радника бензинске пумпе "Драгстес" и отео му између 600 и 700 КМ у Буковцу код Добоја.

Све се десило јуче у 3.25 часова, а након пљачке разбојник је побјегао. Мушкарац са капуљачом од дукса на глави пјешке је дошао у пумпу и раднику за касом рекао: "Дај ми паре!", након чега га је попрскао спрејом.

- Све је трајало неколико минута. Радник, шокиран и са несносним болом у очима, из џепа је извадио дневни пазар, а лопов је нестао. Наводно је радник изјавио да је мислио да је лопов и наоружан. Видео-камере на бензинској станици су снимиле пљачку - рекао је извор близак истрази.

Полиција је обавила увиђај на лицу мјеста.

- Утврђено је да је непознато лице радника попрскало спрејом,  највјероватније сузавцем, након  чега је украло новац, а потом се удаљило у непознатом правцу. Радимо на утврђивању свих околности у овом случају - навели су у Полицијској управи Добој.

У предузећу "Драгстес", чије је сједиште у Бијељини, рекли су да се надају да ће полиција брзо пронаћи лопова.

- Радник је сада добро, није теже повријеђен. У посљедњих годину нисмо имали разбојништава на нашим пумпама, а ова у Буковцу није била на мети лопова двије или три године - рекли су у "Драгстесу".

Бензинске пумпе у градовима широм РС и БиХ често су на мети лопова. Прије само двадесетак дана разбојник је уз пријетњу пиштољем украо 10.000 КМ из бензинске пумпе "Нестро Петрол" у Теслићу.

Тада је маскирани лопов ушао и уперио оружје у радника који је сједио за касом. Тражио је новац и пријетио му да ће га убити. Преплашени радник му је пружио коверту са дневним пазаром, а разбојник је побјегао. Послије тога активиран је аларм, а убрзо је дошла и полиција. Радник није повријеђен, али је послије свега био веома потресен. И тада су видео-камере снимиле лопова.

Кладионица

Полиција трага за разбојником који је уз пријетњу ножем опљачкао кладионицу "Вилијамс" у Добрињској улици у Сарајеву.

Маскирани пљачкаш је у уторак у 20.30 часова од раднице отео новац, а послије тога побјегао у непознатом правцу. О свему је обавијештен и тужилац Кантоналног тужилаштва.

- Радимо на расвјетљавању овог случаја - рекли су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана