Radnik iz Kneževa poginuo na gradilištu “Delta Sitija” u Banjaluci

Srna
Radnik iz Kneževa poginuo na gradilištu “Delta Sitija” u Banjaluci

Banjaluka – Pedesetogodišnji radnik Radenko O. poginuo je na gradilištu “Delta Sitija” u Banjaluci, saznaju “Nezavisne”.

Tragedija se dogodila u Ulici Frana Supila.

“Oko 15.10 časova zaprimljena je prijava da je u  Banjaluci, u Ulici Frane Supila, sa objekta u izgradnji prilikom izvođenja radova pao radnik koji je smrtno stradao. Uviđaj je u toku”, rekla nam je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Šokirani radnici pričaju za “Nezavisne” da su odjednom vidjeli da nekoliko njihovih kolega trče i da su shvatili da je došlo do nesreće.

Radovi na građevini su obustavljani, a nekolicina radnika, u nevjerici, posmatra mjesto tragedije.

Postoje tvrdnje da je, navodno, nastradao radnik preduzeća “Madžmara”, tokom postavljanja stakla na građevinu, s tim što nema zvanične potvrde ove informacije.

“Pao je sa desetak metara visine. Nije mu bilo spasa”, priča jedan od radnika, ogorčen zbog ove stravične nesreće.

Mještani kažu da su čuli sirene vozila Hitne pomoći.

“Radnik je, prema informacijama koje smo čuli, pao tokom postavljanja svjetlarnika”, pričaju mještani za “Nezavisne”.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Igor Cimeša zajedno sa policijskim službenicima PU Banjaluka, a uviđaju je prisustvovao i inspektor zaštite na radu.

Tužilac je naložio da se sprovedu sve potrebne mjere i radnje radi utvrđivanja okolnosti pod koim je stradao radnik, a naložena je i obdukcija  tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti. Obdukcija će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana