Радник из БиХ погинуо у Италији

avaz.ba
Радник из БиХ погинуо у Италији

Након погибије два страна радника, од којих је један био хрватски држављанин, синдикати у бродоградилишту у италијанском граду Ла Специја најавили су за сриједу општи штрајк.

За то вријеме наставља се истрага о погибији радника, од којих је један Драган Зекић, хрватски држављанин поријеклом из БиХ, којег су поклопиле и усмртиле металне плоче у бродоградилишту у власништву “Антонини” групе, источно од града Ла Специја, у регији Лигурија.

О несрећи на раду саопштила је италијанска полиција која је изашла на мјесто догађаја заједно с Инспекцијом рада и ватрогасцима, гдје су затекли стравичан призор – радници су били дословно поломљени металним плочама.

Драган Зекић имао је 56 година, живио је у провинцији Тревиси, а радио је за компанију из “Тревие”, којој је бродоградилиште у Ла Специји повјерило рад на моловима.

Уједињени синдикати Ла Специје прогласили су осам сати општег штрајка, који су назвали “Проклети штрајк”, како би протестирали због погибије на раду. 

- Зауставите масакр, довољно с мртвима на послу! - порука је три синдиката, који захтијевају строжије контроле на градилиштима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана