Радници и пословођа “испумпали” 180.000 КМ

Невена Бунић
Радници и пословођа “испумпали” 180.000 КМ

ГРАДИШКА - Радници и пословођа бензинске пумпе “Нестро петрол” у Новој Тополи код Градишке осумњичени су да су украли разне производе и новац из пумпе у вриједности од 180.200 марака.

Према незваничним информацијама, осумњичени су радници Мирослав Мирјанић (36), Душко Чутурило (27), Његош Поправак (36) из Градишке, Миљан Пачавра (40) из Бањалуке, Мирослав Опачић (39) из Лакташа и пословођа Дарко Додик (44) из Лакташа.

- Раднике сумњиче да су од новембра 2017. до фебруара ове године поткрадали бензинску станицу. Украли су моторна уља, цигарете и друге производе као и новац вриједне око 143.500 КМ. Додика терете да дуже вријеме није уплаћивао дневни пазар на рачун предузећа и тако присвојио 36.700 КМ - рекао је извор близак истрази.

Крађа је откривена приликом ванредног пописа у пумпи, када је и уочен мањак разних производа и новца.

У Полицијској управи Градишка рекли су, наводећи иницијале, да осумњичене терете за проневјеру и утају.

- М. М., Д. Ч., Њ. П., М. П. и М. О. сумњичимо да су као запослени у бензинској станици противправно присвојили артикле и новац у вриједности од око 143.500 КМ. Д. Д. теретимо да је као пословођа украо пазар у износу од око 36.700 КМ, а који је као овлашћена особа био дужан да положи на жиро рачун бензинске станице - навели су у Полицијској управи Градишка.

Додали су да су против осумњичених поднијели извјештај Окружном тужилаштву у Бањалуци.

У Новој Тополи код Градишке прије мјесец откривен је сличан случај. Радник бензинске пумпе “Нешковић” у овом мјесту Милан Вучковић (38) и његов познаник Никола Малиџан (21) из Градишке ухапшени су због сумње да су украли 10.000 литара дизел горива. Двојац је лишен слободе приликом извлачења горива из подземне цистерне на овој бензинској пумпи у Новој Тополи. Они су откривени на основу истраге и пријаве одговорних у бензинској станици да неко краде гориво. Приликом претреса кућа у којима станују пронађени су канистери и ручно израђена опрема за извлачење горива из подземних резервоара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана