Прво хапшење у случају Драгичевић

Агенције
Прво хапшење у случају Драгичевић

Бањалука - Бањалучанин А.К. (36) ухапшен је због сумње да се може довести у везу са убиством младића Давида Драгичевића, а Основни суд у Бањалуци одредио му је једномјесечни притвор, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

“Независне” незванично сазнају да је ријеч о Алену Кукићу, а који је осумњичен да је манипулисао снимцима видеонадзора у Улици Велибора Јањетовића Јање.

Како се додаје у саопштењу, А.К. је осумњичен да је починио кривично дјело “Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела”.

“У кривичном предмету Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а у вези са почињеним кривичним дјелом убиство, на штету Давида Драгичевића из Бањалуке, тужилац овог Тужилаштва  након испитивања осумњиченог лица А.К., рођен 1982. године из Бањалуке, ставио је дана 20.09.2018. године, приједлог Основном суду у Бањалуци за одређивање мјере притвора због постојања основане сумње да је починио кривично дјело Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела из члана 333 став 2. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Српске”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу Тужилаштва се додаје да је притвор предложен због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те из разлога постојања нарочитих околности које указују да би осумњичени могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

“Окружно јавно тужилаштво Бањалука и даље интензивно спроводи истрагу у горе поменутом кривичном предмету”, закључује се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана