Provjera pasoša Nermina Šišića iz Tuzle , osumnjičenog da je pretukao dječaka

Srna
Provjera pasoša Nermina Šišića iz Tuzle , osumnjičenog da je pretukao dječaka

Podgorica - Više tužilaštvo u Podgorici naložilo je da se provjeri pasoš na osnovu kojeg je identifikovan Nermin Šišić /28/, državljanin BiH iz Tuzle, osumnjičen da je u Podgorici na smrt pretukao petnaestomjesečnu bebu. "Obavještavam vas da je provjeravanje vjerodostojnosti putne isprave u toku", saopštila je portparol ovog tužilaštva Lepa Medenica.

Ona je potvrdila informaciju da je identitet Šišića utvrđen na osnovu pasoša koji je imao kod sebe.


"U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv N.Š. pokrenut je postupak zbog krivičnog djela – teško ubistvo na štetu djeteta, i njegov identitet je utvrđen na osnovu putne isprave – pasoša, a fotografija sa isprave odgovara ličnom opisu osumnjičenog", navela je Medenica.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona saopštilo je u četvrtak, 15. februara, da Nermin Šišić, od oca Mehe, za kojeg su mediji tvrdili da je ubica djeteta u Podgorici, nije taj Nermin Šišić. Naveli su da je on u zatvoru u Zenici na izdržavanju kazne, gdje je bio i 4. februara, u vrijeme kada je beba u Podgorici na smrt pretučena.

Crnogorski tužilac je navela i da je jasno, na osnovu saopštenja kolega iz BiH, da Šišić koji je uhapšen u Crnoj Gori i Šišić koji je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ u Zenici, kako to proizlazi iz saopštenja Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, osim imena i prezimena, nemaju identične druge lične podatke.

Mediji su nakon hapšenja Nermina Šišića u Podgorici prenijeli da je riječ o osobi koja je u BiH osuđena na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda, te da je bio osumnjičen i za druga krivična djela, te da nije jasno kako je uspio da pređe granicu i dođe u Crnu Goru.

Crnogorska policija je saopštila da je riječ o dvije osobe koje imaju isto ime i prezime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana