Провјера пасоша Нермина Шишића из Тузле , осумњиченог да је претукао дјечака

Срна
Провјера пасоша Нермина Шишића из Тузле , осумњиченог да је претукао дјечака

Подгорица - Више тужилаштво у Подгорици наложило је да се провјери пасош на основу којег је идентификован Нермин Шишић /28/, држављанин БиХ из Тузле, осумњичен да је у Подгорици на смрт претукао петнаестомјесечну бебу. "Обавјештавам вас да је провјеравање вјеродостојности путне исправе у току", саопштила је портпарол овог тужилаштва Лепа Меденица.

Она је потврдила информацију да је идентитет Шишића утврђен на основу пасоша који је имао код себе.


"У Вишем државном тужилаштву у Подгорици против Н.Ш. покренут је поступак због кривичног дјела – тешко убиство на штету дјетета, и његов идентитет је утврђен на основу путне исправе – пасоша, а фотографија са исправе одговара личном опису осумњиченог", навела је Меденица.

Кантонално тужилаштво Тузланског кантона саопштило је у четвртак, 15. фебруара, да Нермин Шишић, од оца Мехе, за којег су медији тврдили да је убица дјетета у Подгорици, није тај Нермин Шишић. Навели су да је он у затвору у Зеници на издржавању казне, гдје је био и 4. фебруара, у вријеме када је беба у Подгорици на смрт претучена.

Црногорски тужилац је навела и да је јасно, на основу саопштења колега из БиХ, да Шишић који је ухапшен у Црној Гори и Шишић који је на издржавању казне затвора у КПЗ у Зеници, како то произлази из саопштења Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона, осим имена и презимена, немају идентичне друге личне податке.

Медији су након хапшења Нермина Шишића у Подгорици пренијели да је ријеч о особи која је у БиХ осуђена на двије године и два мјесеца затвора због насилничког понашања и наношења тешких тјелесних повреда, те да је био осумњичен и за друга кривична дјела, те да није јасно како је успио да пређе границу и дође у Црну Гору.

Црногорска полиција је саопштила да је ријеч о двије особе које имају исто име и презиме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана