Provalnici ojadili sudiju Ustavnog suda BiH za 70.000 KM

Nevena Bunić
Provalnici ojadili sudiju Ustavnog suda BiH za 70.000 KM

Novi Grad - Na meti kradljivaca našla se kuća potpredsjednika Ustavnog suda BiH Zlatka M. Kneževića (58) u Novom Gradu, odakle su lopovi ukrali novac i zlatni nakit u vrijednosti od 70.000 maraka.

Krađa se desila u srijedu prijepodne u ulici Stojana Ćelića, a policiju je alarmirala sudijina supruga S. Knežević. U vrijeme krađe u kući nije bilo nikoga.

- Lopovi su provalili u kuću, nakon čega su sve ispreturali. Ukrali su novac u raznim valutama, dolarima, funtama, francima i markama, a odnijeli su i pištolj, zlatni i srebrni nakit. Vrijednost ukradenog novca i stvari je 70.000 KM - rekao je izvor blizak istrazi.

Policija je obavila uviđaj na licu mjesta i prikupila sve tragove koji bi mogli otkriti lopova.

- Radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor - rekli su u Policijskoj upravi Prijedor.

Sudija je potvrdio da se krađa desila, ali nije želio da daje više informacija.

- Na policiji je da istraži slučaj i da otkrije lopova. Trenutno sam na putu u Rusiji, a supruga je na poslu - kratko je rekao Knežević.

Komšije pokradenog sudije ispričale su da su u vrijeme uviđaja u ulici bile brojne policijske patrole.

- Raspitivali su se da li smo nekoga vidjeli. Zlatko je uglavnom u Sarajevu, u kući mu boravi supruga, ali ovih dana je često kod bolesnog oca. Lopov je vjerovatno neko ko zna kada su Kneževići odsutni - kazao je jedan od komšija.

Dodao je da je opljačkani sudija za vrijeme uviđaja kratko došao u Novi Grad, nakon čega je otputovao.

  • Sudija i njegova žena su veoma dobri ljudi i šteta da se baš njima ovo desilo. Prije samo 15 dana udala im se ćerka jedinica, koja je doktorica u Banjaluci - kazao je ovaj komšija i dodao da je kuća Kneževića granatirana u prethodnom ratu.

Priznanja

Zlatko Knežević je sudija Ustavnog suda BiH od 1. jula 2011. godine, a na dužnost potpredsjednika Ustavnog suda BiH izabran je 2015. godine.

Bio je član Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine i predsjednik Izvršnog odbora Advokatske komore Republike Srpske. Nosilac je najvećeg priznanja Advokatske komore Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana