Провалници ојадили судију Уставног суда БиХ за 70.000 КМ

Невена Бунић
Провалници ојадили судију Уставног суда БиХ за 70.000 КМ

Нови Град - На мети крадљиваца нашла се кућа потпредсједника Уставног суда БиХ Златка М. Кнежевића (58) у Новом Граду, одакле су лопови украли новац и златни накит у вриједности од 70.000 марака.

Крађа се десила у сриједу пријеподне у улици Стојана Ћелића, а полицију је алармирала судијина супруга С. Кнежевић. У вријеме крађе у кући није било никога.

- Лопови су провалили у кућу, након чега су све испретурали. Украли су новац у разним валутама, доларима, фунтама, францима и маркама, а однијели су и пиштољ, златни и сребрни накит. Вриједност украденог новца и ствари је 70.000 КМ - рекао је извор близак истрази.

Полиција је обавила увиђај на лицу мјеста и прикупила све трагове који би могли открити лопова.

- Радимо на расвјетљавању овог случаја. О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Приједор - рекли су у Полицијској управи Приједор.

Судија је потврдио да се крађа десила, али није желио да даје више информација.

- На полицији је да истражи случај и да открије лопова. Тренутно сам на путу у Русији, а супруга је на послу - кратко је рекао Кнежевић.

Комшије покраденог судије испричале су да су у вријеме увиђаја у улици биле бројне полицијске патроле.

- Распитивали су се да ли смо некога видјели. Златко је углавном у Сарајеву, у кући му борави супруга, али ових дана је често код болесног оца. Лопов је вјероватно неко ко зна када су Кнежевићи одсутни - казао је један од комшија.

Додао је да је опљачкани судија за вријеме увиђаја кратко дошао у Нови Град, након чега је отпутовао.

  • Судија и његова жена су веома добри људи и штета да се баш њима ово десило. Прије само 15 дана удала им се ћерка јединица, која је докторица у Бањалуци - казао је овај комшија и додао да је кућа Кнежевића гранатирана у претходном рату.

Признања

Златко Кнежевић је судија Уставног суда БиХ од 1. јула 2011. године, а на дужност потпредсједника Уставног суда БиХ изабран је 2015. године.

Био је члан Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине и предсједник Извршног одбора Адвокатске коморе Републике Српске. Носилац је највећег признања Адвокатске коморе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана