Pronađeno tijelo nestalog mladića u rijeci Vosni, za drugim nestalim se još traga

   Pronađeno tijelo nestalog mladića u rijeci Vosni, za drugim nestalim se još traga 14.12.2017 14:36 | klix.ba

Sarajevo - Identifikovano je tijelo muškarca koje je danas pronađeno u rijeci Bosni u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a kako nezvanično saznajemo, riječ je o 24-godišnjem Irhanu Foči.

 

Podsjećamo, tijelo je oko 11:15 sati primijetio vlasnik parcele kod koje se ono zaustavilo, nakon čega je obavijestio policiju, na mjesto pronalaska odmah su upućeni pripadnici FUCZ-a i policija, a tijelo je nakon izvlačenja iz vode prevezeno u prosekturu Gradskog gorblja Visoko gdje je urađena identifikacija.

Ekipe na terenu trenutno pretražuju rijeku i okolinu u potrazi za drugim mladićem koji je u noći s utorka na srijedu upao u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta.

„Potraga se nastavlja istim intenzitetom od Visokog nizvodno i uzvodno. Jedna ekipa će raditi do ušća Miljacke u Bosnu, a druga od Bosne prema Visokom. Na više mjesta ćemo rasporediti sve ljude koje imamo“, kazao je za klix.ba Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Podsjećamo, u Miljacki su u noći s utorka na srijedu nestali 24-godišnji Irhan Fočo i 28-godišnji Aldin Mulić za kojim se još traga.

U rijeku je prvo upao jedan mladić, a konobar iz obližnjeg kafića je skočio za njim. Obojica su nestala u nabujaloj Miljacki.

U akciju spašavanja uključene su brojne policijske, vatrogasne i ekipe civilne zaštite.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica