Пријетио љубавници па аутомобилом ударио полицајца

Небојша Томашевић
Пријетио љубавници па аутомобилом ударио полицајца

Шипово - Стево Тегелтија (34) из Шипова ухапшен је након што је возилом ударио и лакше повриједио полицајца који га је покушао контролисати због пријаве да је два пута пријетио својој суграђанки.

Извор близак истрази је казао да је наводно Тегелтија дуже вријеме прогањао удату жену с којом је, како се прича, неко вријеме био у емотивној вези, а коју је она жељела да прекине.

- Тегелтија ју је почео прогањати и пријетити, јер није могао да се помири с раскидом. Током ноћи између 19. и 20. децембра поново је долазио код ње у намјери да је наговори да наставе да се виђају, али му је она дала до знања да неће, због чега јој је два пута запријетио. Након што је Тегелтија сјео у свој "кеди" жена је пријетње пријавила полицији, па је организована потрага за њим, током које је возилом ударио полицајца и лакше га повриједио како би избјегао хапшење - казао је овај извор "Гласа Српске".

Из Полицијске управе Мркоњић Град, наводећи иницијале осумњиченог, казали су да је полиција након пријаве пријетњи у Његошевој улици у Шипову уочила возило којим је управљао осумњичени Тегелтија.

- Полицајци су на основу раније пријаве зауставили возило којим је управљао осумњичени С. Т. у намјери да га контролишу и испитају околности пријаве да је пријетио једној жени. Један полицајац му је пришао и затражио од њега документа, док је други био испред возила. Осумњичени је одбио да им преда лична документа, те је нагло кренуо возилом приликом чега је по ногама закачио полицајца који се налазио испред аутомобила, а затим је побјегао - рекли су у ПУ Мркоњић Град.

Додали су да је повријеђени полицајац одмах превезен у Дом здравља у Шипову гдје му је указана љекарска помоћ и утврђено да није задобио теже повреде.

Нападач ипак није успио далеко да им умакне, јер је полиција током ноћи успјела да га пронађе и ухапси.

- С. Т. теретимо за кривична дјела прогањање и спречавање службеног лица у вршењу дужности. Осумњичени ће бити испитан и полиција ће наставити истрагу у циљу комплетирања и документовања предмета. Након тога ће против њега надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај за наведена кривична дјела - рекли су у ПУ Мркоњић Град.

Ово је други случај напада на полицију за само 48 часова. Ноћ прије овог напада, Дервенћани Данијел Давидовић и Жељан Симић су украденим "пасатом" ударили и теже повриједили полицајца који је покушао да их заустави у Горњим Колибама код Дервенте. Након тога овај двојац је слетио возилом с пута и ударио у стуб расвјете, па су тада и ухапшени.

Овакви и слични примјери су, кажу у полицији, показатељ ризика и са каквим се све опасностима сусрећу полицијски службеници током обављања своје дужности заштите грађана.

Напади

Према подацима Министарства унутрашњих послова Републике Српске током 11 мјесеци ове и цијеле прошле године полицајци су нападнути 69 пута.

У протеклих 11 мјесеци ове године евидентирано је 29  напада на полицију и у тим нападима теже су повријеђена четири, а лакше 17 полицијских службеника.

У току 2016. године евидентирано је 40 напада на полицијске службенике у којима су два полицајца теже повријеђана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана