Пријављен због паљења возила сина Ристе Југовића

Н. Т.
Пријављен због паљења возила сина Ристе Југовића

Пале - Срђан Соколовић (22) из Пала пријављен је Окружном тужилаштву Источно Сарајево због сумње да је запалио “мерцедес ЦЛС 350” Мире Југовића, сина убијеног Ристе Југовића.

Према извјештају, Соколовић је осумњичен да је аутомобил запалио 24. новембра 2017. око 3.50 часова и оно је у потпуности изгорјело. У пожару није било повријеђених, а вјештаци противпожарне струке утврдили су да је ватра подметнута. Незванично, ауто је посуто највјероватније бензином и запаљено. Из Полицијске управе Источно Сарајево, наводећи иницијале, саопштили су да Соколовића терете за изазивање опште опасности.

- Против осумњиченог С. С. је поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву - рекли су у полицији не наводећи детаље. Извор близак истрази је казао да ће током истраге о овом случају утврдити да ли је паљевина возила наручена или је мотив лични обрачун.

Соколовић је, како сазнајемо, раније привођен у полицију због сумње да се може повезати с неким кривичним дјелима, али није процесуиран и оптуживан. Отац власника запаљеног аута Ристо Југовић убијен је 10. марта 2002. године испред породичне куће на Палама са више хитаца из ватреног оружја. Ристо је прије рата радио у предузећима “Фамос” Пале, “Црвена застава” Крагујевац и Народној банци БиХ. Функцију генералног директора СОД “Јахорина” обављао је од 1992. године. Три дана прије смрти Југовић је у Бањалуци одржао конференцију за новинаре на којој је најавио да ће бити убијен. Породица Југовић раније је изјављивала да сумња да је убиство организовано и повезано са “нелегалном и сумњивом приватизацијом осигуравајућег друштва 'Јахорина'“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана