Преваром при регистрацији зарадио 82.280 КМ

Н. Т.
Преваром при регистрацији зарадио 82.280 КМ

Бањалука - Бивши савјетник за осигурање у фирми "Микрофин" Бањалука Зоран Пилић (27) осумњичен је да је злоупотребама приликом регистрације возила незаконито присвојио око 82.280 марака.

Против њега је у оквиру акције "Уплатница" Полицијска управа Бањалука поднијела извјештај бањалучком Окружном јавном тужилаштву. Терете га за злоупотребу службеног положаја или овлашћења, фалсификовање исправе и навођење на овјеру неистинитог садржаја. Наводећи иницијале из полиције је саопштено да је Пилић штампао уплатнице за уплату потребних прихода за регистрације возила и овјеравао их фалсификованим печатом.

- Осумњичени З. П. је новац за уплате узимао од клијената, али га није уплаћивао на рачун јавних прихода РС већ задржавао за себе. Истрагом је утврђено да за око 500 захтјева за регистрацију није било уплата у буџет. Саслушан је већи број свједока и прикупљено довољно доказа који указују да је осумњичени кривична дјела починио од октобра 2013. до октобра 2015. године - појаснили су у полицији.

Извор близак истрази је казао да је Пилић на рачунару имао специјалну апликацију с фалсификованим уплатницама са већ генерисаним износима уплата за регистрацију.

- Клијентима и купцима полиса осигурања говорио је како су то погодности, те им нудио могућност да умјесто њих заврши цијели процес регистровања возила. Затим је сачињавао документацију за регистрацију и са фалсификованим уплатницама давао раднику Агенције за посредовање при регистрацији или клијентима који су такву документацију предавали у реферат за регистровање возила у ПУ Бањалука - појаснио је извор близак истрази.

Пилић је за исте злоупотребе сумњичен и у фебруару 2017. године када му је на терет стављено да је приликом регистрације возила незаконито присвојио 64.385 марака.

Пилић је, како незванично сазнајемо, након овог извјештаја неко вријеме био у бјекству, а недавно се сам пријавио полицији и признао кривицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана