Претреси у Зеничко-добојском кантону

Срна
Претреси у Зеничко-добојском кантону

Сарајево - У наставку реализације оперативне акције кодног назива "Мрежа један" у раним јутарњим часовима полицијски тимова започели су истовремене претресе на 23 локације на подручју Зенице, двије локације у Маглају и једној локацији у Завидовићима, саопштено је из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

У саопштењу се наводи да су полицијски службеници Управе полиције МУП Зеничко-добојског кантона у протеклом периоду предузимали оперативно-тактичке и истражне мјере и радње, усмјерене на лишење слободе и процесуирање лица који су дјеловали организовано и који се сумњиче за вршење кривичних дјела у вези са злоупотребом опојних дрога и недозвољеног посједовања оружја и муниције.


Из МУП-а Зеничко-добојског кантона прецизирају да је ријеч о 21 лицу чије су кривичноправне радње документоване назначеним активностима и које су мета акције.

Данашње активности представљају наставак полицијских акција кодног назива "Мрежа" и "Мрежа један", које је спроводила Управа полиције МУП-а Зеничко-добојског кантона под надзором и у сарадњи са Кантоналним тужилаштвом Зеничко-добојског кантона, у оквиру којих је извршено на десетине претреса, а већи број осумњичених лица лишен је слободе.

Током акција су одузете и значајније количине опојних средстава, нелегалног оружја, новца и других предмета који потичу из кривичних дјела.

Претреси стамбених објеката и покретних ствари на наведеним локацијама се врше с циљем проналаска и привременог одузимања предмета, који могу послужити као доказ у даљњем поступку.

Из МУП-а Зеничко-добојског кантона напомињу да ће детаље о резултатима акције моћи потврдити по окончању активности које су још у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана