Преминула конобарица коју је у Бечу упуцао бивши партнер из БиХ

novosti.rs
Преминула конобарица коју је у Бечу упуцао бивши партнер из БиХ

Беч - Виолета Ј. (48), држављанка Србије коју је у уторак у Бечу упуцао бивши дечко Жељко Б. (52) поријеклом из БиХ, преминула је у ноћи између петка и суботе, након што је неколико дана била критичном стању и вјештачкој коми.

Она је у болницу примљена с двије улазне ране од метка.

Виолета, која је у Бечу радила као конобарица, упуцана је након што је завршила смјену у кафићу "Ребека". Као гост локала, те вечери се појавио Жељко Б., родом из БиХ, иначе њен бивши партнер, који је у локалу попио пиће.

Након завршетка смјене, несретна жена упутила се у оближњи локал "Зиро" на пиће, а за њом је кренуо и Жељко. Неколико минута касније, извадио је пиштољ и насред улице испалио два хица у Виолету. Након тога, вјероватно мислећи да ју је убио, Жељко је пресудио себи упуцавши се у главу.

Хитна помоћ и полиција су убрзо били на мјесту несреће, њих двоје су превезени у болницу. Виолета је стављена у вјештачку кому, док је њен бивши партнер преминуо непосредно након болничког пријема.

Виолетино здравствено стање је данима било изузетно лоше, будући да је примљена са двије улазне ране од метка. Љекари су од почетка страховали да неће преживјети јер се налазила у критичном стању, мада под константним надзором, будући да је у коми.

Како су пренијели аустријски медији, злочин који се карактерише као убиство из страсти можда је могао бити спријечен.

Наиме, према тврдањама медија, Жељко је и раније долазио у кафић у коме Виолета конобарише. Неколико дана прије убиства, вјероватно под дејством алкохола и разјарен чињеницом да не жели д буде с њим и упркос чињеници да је због Виолете оставио жену и дјецу, пријетио је убиством.

"Убићу вас обоје", наводно је викао изнервирани човјек, али га нико није озбиљно схватио. Све док се у уторак није десило убиство и самоубиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана