Poznaniku slomili nogu zbog pet maraka

N. B.
Poznaniku slomili nogu zbog pet maraka

Doboj - Okružni sud u Doboju osudio je Eldina Sprečaka Ahmetovića (23) iz Tešnja i trojicu Dobojlija na ukupno deset godina robije jer su mučili i opljačkali poznanika Osmana I. (30) iz Tešnja u Prisadama kod Doboja.

Pored Ahmetovića, koji je osuđen na šest godina, njegovi saučesnici D. M. i Z. M. su dobili po godinu i po zatvorske kazne, dok će D. P. provesti godinu iza rešetaka.

Sve se desilo u ranim jutarnjim časovima 25. marta u Doboju. Prema navodima presude, Ahmetović i njegov brat E. S. A. (17) tada su se zajedno sa Osmanom I. dovezli u njegovom “audiju 80” ispred Doma penzionera. Tu su pokupili D. M, Z. M. i D. P. a automobilom je upravljao maloljetnik.

- U mjestu Prisade svi su izašli iz auta. Četvorka, koja je bila pijana i drogirana, okružila je O. I.  Za vrat ga je uhvatio D. M. i naredio mu da skine patike, što je ovaj i uradio. Preplašeni mladić je krenuo bos bježati, te je uspio da stigne do jedne kuće. Lupao je na vrata tražeći pomoć, a kad je ugledao da su mu nasilnici “za petama” nastavio je da bježi. Maloljetni E. S. A. je sjeo u automobil, te sustigao žrtvu i udario ga vozilom - stoji u presudi.

Nesrećni Osman je tada slomio butnu kost, zbog čega nije mogao da nastavi bježati. Nasilnici su ga ubacili u gepek “audija”, te se vratili na mjesto gdje je skinuo patike i tu izbacili. Ahmetović ga je zatim udario teškim predmetom u potiljak, a potom mu ukrao pet maraka koliko je Osman imao u džepovima i telefon “samsung”. Nasilnici su poslije iživljavanja pobjegli Osmanovim automobilom.

Ahmetović je osuđen zbog razbojništva, dok je Dobojlijama na teret stavljeno zlostavljanje, mučenje, neljudsko i ponižavajuće postupanje. Ahmetovićev brat nije bio obuhvaćen ovom presudom jer ima manje od 18 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana