Познанику сломили ногу због пет марака

Н. Б.
Познанику сломили ногу због пет марака

Добој - Окружни суд у Добоју осудио је Елдина Спречака Ахметовића (23) из Тешња и тројицу Добојлија на укупно десет година робије јер су мучили и опљачкали познаника Османа И. (30) из Тешња у Присадама код Добоја.

Поред Ахметовића, који је осуђен на шест година, његови саучесници Д. М. и З. М. су добили по годину и по затворске казне, док ће Д. П. провести годину иза решетака.

Све се десило у раним јутарњим часовима 25. марта у Добоју. Према наводима пресуде, Ахметовић и његов брат Е. С. А. (17) тада су се заједно са Османом И. довезли у његовом “аудију 80” испред Дома пензионера. Ту су покупили Д. М, З. М. и Д. П. а аутомобилом је управљао малољетник.

- У мјесту Присаде сви су изашли из аута. Четворка, која је била пијана и дрогирана, окружила је О. И.  За врат га је ухватио Д. М. и наредио му да скине патике, што је овај и урадио. Преплашени младић је кренуо бос бјежати, те је успио да стигне до једне куће. Лупао је на врата тражећи помоћ, а кад је угледао да су му насилници “за петама” наставио је да бјежи. Малољетни Е. С. А. је сјео у аутомобил, те сустигао жртву и ударио га возилом - стоји у пресуди.

Несрећни Осман је тада сломио бутну кост, због чега није могао да настави бјежати. Насилници су га убацили у гепек “аудија”, те се вратили на мјесто гдје је скинуо патике и ту избацили. Ахметовић га је затим ударио тешким предметом у потиљак, а потом му украо пет марака колико је Осман имао у џеповима и телефон “самсунг”. Насилници су послије иживљавања побјегли Османовим аутомобилом.

Ахметовић је осуђен због разбојништва, док је Добојлијама на терет стављено злостављање, мучење, нељудско и понижавајуће поступање. Ахметовићев брат није био обухваћен овом пресудом јер има мање од 18 година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана