Požar kod Vukosavlja: Zapalio cigaretu pa izgorio u snu

Nevena Bunić
Požar kod Vukosavlja: Zapalio cigaretu pa izgorio u snu

Vukosavlje - Nedjeljko Mijatović (56) iz Pećnika kod Vukosavlja izgorio je u požaru koji je izbio u dvorišnom objektu u kojem je živio sam.

Plamena stihija zahvatila je ovaj objekat u noći sa subote na nedjelju, a pretpostavlja se da je požar izazvan nepažnjom, te da je nesrećni čovjek opušak cigarete ostavio u vešu pored kreveta kod kojeg je spavao.

Vatru su u toku noći primijetili policajci iz Modriče koji su obilazili Pećnik u toku redovne patrole. Poslije prijave na lice mjesta su došli i vatrogasci iz Modriče koji su ugasili požar, ali nažalost, Mijatoviću nije bilo spasa.

- Unutrašnjost pomoćnog objekta je u potpunosti izgorjela, a poslije intervencije vatrogasaca pronađeno je ugljenisano tijelo N. M. koji je ovaj prostor koristio za stanovanje. Radi se na utvrđivanju uzroka požara. O slučaju je obaviješten i okružni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj - rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

Prema riječima komšija, Mijatović je iza sebe ostavio ženu  i troje djece, od kojih najmlađa kćerka pohađa osnovnu školu. Jedna od komšinica, koja nije željela da joj objavimo ime kazala je da je Mijatović zbog razmirica sa suprugom živio u manjoj kući čiji vlasnik stanuje u Zagrebu.

- Bio je dobar čovjek, uvijek spreman da pomogne. Jedino što je volio da popije koju čašicu više, a i dosta je pušio. Nije bio zaposlen i živio je od dnevnica. Strašna je ova nesreća koja je zadesila ovu porodicu, jer mu je stariji sin ostao invalid kada je prije nekoliko godina nagazio na minu - rekla je jedna od komšinica.

Požar izazvan nepažnjom, u kojem je odnesen još jedan život, prije samo sedam dana desio se u Obriježi kod Ugljevika gdje je stradala Milica Vasić (54).

Vatra je planula u dnevnom boravku nakon što je nesrećna žena neoprezno koristila upaljač. Plamen se brzo proširio i iako su suprug i sin stradale žene ugasili veći dio požara, nisu uspjeli da je spase. Očevici kažu da je prizor u kući bio jeziv. Usljed plamena i gustog dima žena je stradala, a njeno tijelo, koje je bilo ugljenisano, pronađeno je kraj trosjeda. Neispravne elektroinstalacije u kući koštale su života Dušana Puhalića (77) iz sela Mrkalji kod Oštre Luke, koji je stradao u martu ove godine.

Vatrogasci

U Vatrogasnoj jedinici Modriča rekli su da je nastradali muškarac bio mrtav kada su došli na lice mjesta.

- Tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom gasili su požar od 3.20 do šest časova ujutru. Nastradali je koristio dvije prostorije u manjoj kući, koje su u potpunosti izgorjele. Vatra se nije proširila na okolne objekte - rekli su u Vatrogasnoj jedinici Modriča

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana