Potvrđena optužnica protiv Kineza osumnjičenog za premlaćivanje dječaka

Glas Srpske
Potvrđena optužnica protiv Kineza osumnjičenog za premlaćivanje dječaka

Doboj - Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv državljanina Kine Lina Jinsonga (38) kojom se tereti za premlaćivanje 12-godišnjeg I. P. iz Doboja.

On je inače, vlasnik kineske prodavnice i na teret mu se stavlja krivično djelo tjelesna povreda te mu prijeti kazna do godinu dana zatvora.

Kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, optuženi se tereti da je 10. septembra ove godine godine oko 18.30 časova ispred trgovačke radnje u ulici Kralja Aleksandra u Doboju, upotrebom sile i snage tjelesno povrijedio maloljetno lice uzrasta 12 godina.

Tom prilikom dječak je zadobio laku povredu u vidu nagnječine desnog sljepočnog predjela glave i desnog lakta, te oguljotine kože lica, vrata i oba lakta.

Uz optužnicu je sudu tužilaštvo je predložilo da se kineskom državljaninu produže mjere zabrane napuštanja boravišta, privremeno oduzimanje putne isprave-pasoša i zabrana putovanja.

Kako je ranije za "Nezavisne", ispričao Dragan Prodić, otac pretučenog dječaka, njega je dok se se vraćao iz škole pretukao radnik kineske radnje u blizini škole u ulici Kralja Aleksandra u Doboju.

Kinez je, prema njegovim riječima istrčao iz radnje ščepao ga za ramena, bacio na asfalt, a zatim ga podigao i njegovom glavom tri puta udario od metalna vrata.

"Njih četvorica su se vraćala iz škole kada je pretučen, nije ni bježao jer nije znao šta ga je snašlo. Moj sin ima povrede, hematome, ogrebotine i longetu na desnoj ruci. Ostavljen je u bolnici na posmatranju zbog neuroloških problema jer mu se vid dupla i sumnjaju na unutrašnje povrede glave", kazao je tada Prodić.

Kako je rekao navodno muškarac je bio isprovociran pitanjima i dobacivanjem djece, ali ističe da niko nema pravo tako krvnički da pretuče dijete od 12 godina.

U napadu je učestvovala i njegova supruga Čen Džumei koja je drugog dječaka udarila metlom, ali protiv nje nije podignuta optužnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana