Potraga za vandalima koji su srušili zastavu

Srna
Potraga za vandalima koji su srušili zastavu

Istočno Sarajevo - Pripadnici policije nastavljaju aktivno traganje za počiniocima koji su na magistralnom putu Han Derventa–Sokolac u mjestu Ravna Romanija srušili zastava Republike Srpske, izjavila je danas Srni portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Ona je napomenula da su pripadnici policije juče izvršili uviđaj, nakon što je policijska patrola, prilikom izvršavanja redovnih dužnosti, pronašla zastavu na zemlji.


Srna nezvanično saznaje da je počinilac, ili više njih, odgovarajućim alatom odvrnuo svih sedam šrafova koji su držali pričvršćenim jarbol za betonsku ploču.

Zastava na Ravnoj Romaniji podignuta je 19. maja 2017. godine povodom bratimljenja pripadnika specijalnih jedinica, veterana i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske.

Oni su tom prilikom pozvali srpski narod na jedinstvo u očuvanju Republike Srpske i dobili punu podršku naroda romanijskog kraja da se zastava na najvećem jarbolu u Srpskoj vijori uz magistralni put Sarajevo-Zvornik na lokalitetu Ravna Romanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana