Poštar iz Foče uzimao invalidnine i penzije umrlih lica

N. B.
Poštar iz Foče uzimao invalidnine i penzije umrlih lica

Foča - Poštar Željko Drakul (46) iz Foče osumnjičen je da je prisvojio 32.000 KM od invalidnina, penzija i boračkih dodataka.

Radnik “Pošta Srpske” prijavljen je Okružnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je u periodu od februara 2013. do januara ove godine lažirao potpise devet osoba koje su preminule, a koje su ranije primale novac namijenjen najugroženijim kategorijama stanovnika.

- Poštar je na adrese donosio novac koji je isplaćivan osobama koji su primali penziju, invalidninu ili borački dodatak. Kada bi shvatio da je korisnik tih sredstava preminuo, falsifikovao je njihov potpis na spisima koji bi dokazivali da su novac primili. Tako je radio skoro pet godina i prisvojio 32.000 KM - rekao je izvor blizak istrazi i dodao da je Drakul lažirao čak i potpis korisnika novčanih sredstava namijenjenih odlikovanom borcu. 

U Policijskoj upravi Foča rekli su, navodeći inicijale, da Drakula terete da je pronevjerom i falsifikovanjem dokumenata oštetio budžet Republike Srpske za 32.000 KM.

U “Poštama Srpske” rekli su da je Drakul dobio otkaz.

- Zbog zloupotrebe položaja i nanošenja štete trećim osobama, protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Nakon utvrđivanja činjenica i priznanja krivice, utvrdili smo da je Drakul kriv, nakon čega smo mu uručili otkaz - naveli su u “Poštama Srpske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana