Porodična tragedija u Bihaću: Potukao se sa ocem, pa ga ubio nožem

Nevena Bunić
Porodična tragedija u Bihaću: Potukao se sa ocem, pa ga ubio nožem

Bihać - Alvin Kajtazović (33) iz Bihaća uhapšen je nakon što je u porodičnoj kući nožem ubio svog oca Seada Kajtazovića (59) u naselju Ribić u ovom gradu.

Svađa, zbog koje je pala mrtva glava, dogodila se u nedjelju predveče. Otac i sin su se te večeri raspravljali i došlo je do tuče u kojoj je deblji kraj izvukao otac, koji je izboden nožem. Motivi koji su doveli do sukoba oca i sina za sada nisu poznati, a nezvanično saznajemo da u trenutku kad se sve odigralo, osim njih dvojice, u kući nije bilo drugih osoba. 

Policija je na mjesto događaja izašla oko 19 sati po prijavi komšija, koji su kazali da se iz kuće Kajtazovića čuje galama i vriska. 

- Dolaskom na mjesto događaja ispred ulaza u kuću zatekli smo beživotno tijelo K. S., dok je njegov sin K. A. zatečen sa povredama. On je policajcima kazao da se potukao sa svojim ocem, te da mu je nožem nanio smrtonosne povrede - rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

Mlađi Kajtazović je uhapšen i saslušan u policiji zbog ubistva oca, dok je u kući gdje se dogodio zločin pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca obavljen uviđaj.

Nezvanično saznajemo da su otac i sin živjeli zajedno i da je Alvin profesor engleskog jezika, te da nije poznat po ranijim krivičnim djelima.

Kobnih svađa u kojoj djeca dižu ruke na svoje roditelje, nažalost, sve je više. Porodična tragedija u kojoj je kćerka presudila majci desila se u junu ove godine u Minđurama kod Pala. Tada je uhapšena Fata Kadrić nakon što je sjekirom ubila majku Haliju Kadrić (90) u njihovoj kući u tom povratničkom naselju.

Kćerka je udarila majku nekoliko puta u glavu, nakon čega je starica podlegla povredama. Fata je telefonom pozvala paljansku policiju i prijavila se zbog ubistva. Prema priči komšija, ubijena starica je ranije udarala kćerku i gađala kojekakvim predmetima, a Fata je strahovala od nasilne majke.

Raniji sukobi

Psiholog Aleksandar Milić kaže da su ubistva u porodici često rezultat kulminacije ranijih sukoba, zanemarivanja i nezadovoljstva.

- Kada neko počini takvo djelo, prethodi mu osjećaj odbačenosti, lišenosti i nerazumijevanja. To vodi ka poremećenim porodičnim odnosima i nastaju sukobi koji mogu da završe ubistvom. Nivo kulture i obrazovanosti u takvim poremećenim odnosima ne igra veliku ulogu - kazao je Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana