Полицијског начелника из Јајца “упецао” радар па остао без дозволе

nezavisne.com
Полицијског начелника из Јајца “упецао” радар па остао без дозволе

Бањалука, Јајце - Баре Пршља, начелник Полицијске управе Јајце, остао је привремено без возачке дозволе након што га је бањалучка полиција “упецала” радаром, сазнају “Независне”.

Наш извор открива да је брзину прекорачио у кањону Врбаса, у мјесту Дуципоље, надомак Бањалуке.

“Возио је 33 км/ч изнад ограничења. Због тога му је изречена казна од 400 марака, а добио је и два казнена бода, као и двомјесечну забрану вожње”, појашњава саговорник “Независних”.

Пршља је, након што му је у августу прошле године та казна изречена, рјешење за свој проблем покушао пронаћи судским путем, али су његови планови пропали.

Годину касније, односно 21. августа ове године, на снагу му је ступила двомјесечна забрана сједања за волан, која траје још мјесец дана, односно до 21. октобра.

У изјави за “Независне”, Пршља не спори да је прекорачио брзину, те додаје да се то догодило док је возио приватни аутомобил и враћао се с мора.

“Не оспоравам да сам прекорачио брзину 5. августа 2017. године. Али, то се десило на отвореној цести гдје би ограничење требало бити 80 километара на сат. Ја сам ишао 73 или 74 км/ч. Међутим, тамо је због удубљења на цести био привремени прометни знак 50 км/ч, а у налог ми је стављено да је ограничење било 40 км/х. Ја сам зато тражио судско одлучивање”, казао је Пршља.

Према његовим ријечима, када га је радар ухватио, није се препирао, већ је одмах полицајцу казао да пише казну.

“Рекао сам му: 'Колега, пишите, у реду је, али ја сматрам да ћемо се видјети на суду и да ћу тражити судско одлучивање.' Стога сам поднио захтјев Основном суду у Бањалуци за одлучивање, а они су тада расправу, која је била заказана за 18.  септембар, одгодили и заказали је за 29. септембар”, каже Пршља, уз напомену да нам изјаву даје као грађанин, а не као полицијски службеник, јер на то нема право.

Додаје да је суду потом послао обавијест да 29. септембра прошле године није могао доћи, јер им је тада био Дан полиције, због чега је имао обавеза.

“Суд је, међутим, уважио прекршајни налог и одредио ми казну од два мјесеца забране и 400 марака”, рекао је Пршља за “Независне” и додао да је прекршајни налог постао правоснажан. Истиче да је након свега предао своју возачку дозволу и платио казну. Дозвола му је, каже, депонована у Полицијској станици Јајце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана