Policija uhapsila četvoricu Fočaka: Poznanika oteli i tukli dva sata

Nebojša Tomašević
Policija uhapsila četvoricu Fočaka: Poznanika oteli i tukli dva sata

Foča - Goran Miletić (22), Nikola Vasiljević (24) i Momčilo Danilović (22) iz Foče uhapšeni su zbog sumnje da su oteli sugrađanina M. B. (19), strpali ga u kombi "folksvagen" te ga dva sata tukli i maltretirali, saznaje "Glas Srpske".

Sve se desilo u subotu oko 1.30 časova kada su, kako se sumnja, ova trojica presrela M. B. te ga na silu ugurali u kombi. Vozili su ga po gradu te cijelo vrijeme tukli i na razne načine se iživljavali, a neko od njih ga je ugrizao za uvo. U 3.30 časova su ga izbacili iz vozila i pobjegli.

Mladić je nakon toga otišao u policiju i ispričao šta mu se desilo. Zbog povreda koje je imao upućen je u bolnicu u Foči, gdje mu je pružena ljekarska pomoć, a policija je pokrenula potragu za osumnjičenim napadačima koje je brzo pronašla i stavila im lisice na ruke.

- Pretučeni mladić je ispričao da su ga napadači tukli po licu, glavi, i rukama. Prijetili su mu da će ga ubiti, vući po gradu i baciti. Navodno su razlog njihove ranije razmirice, svađe i neriješeni sukobi. Ipak, tačan motiv ovog napada se ne zna i to se još istražuje. Zasad je poznato da su se M. B. i mladići koji su ga tukli svađali zbog nekih bezazlenih stvari - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, nakon hapšenja uhapšeni su alkotestirani i utvrđeno je da je samo Vasiljević bio pijan. Ovaj izvor je kazao da su Miletić i Vasiljević poznati policiji po nasilničkom ponašanju, dok Danilović do sada nije imao ozbiljnijih sukoba sa zakonom.

U Policijskoj upravi Foča, navodeći inicijale, kazali su da Miletića, Vasiljevića i Danilovića terete za nasilničko ponašanje i protivpravno lišenje slobode.

Oni su nakon ispitivanja u policiji pušteni da se brane sa slobode.

- Policijski službenici nastavljaju istragu u ovom slučaju s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i motiva napada na M. B. Protiv osumnjičenih biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju zbog krivičnih djela koja su počinili. Više detalja ne možemo da kažemo - kazali su u PU Foča.

Povrede

Pretučeni M. B. je, kako saznajemo, neko vrijeme zadržan u bolnici u Foči kako bi mu bile sanirane povrede. U ovoj bolnici su kazali da je zadobio više povreda po cijelom tijelu, a, između ostalog, ima povrede po licu, rukama i prstima. Kazali su da ima i ranu na uvu.

Slični slučajevi

- Armin Jašarević i Branko Jurić 1. novembra 2016. u Tesliću oteli su Bogdana Rakića i "fijat puntom" odvezli na planinu Borja gdje su ga brutalno pretukli. Osnovni sud u Tesliću osudio ih je na po dvije godine i osam mjeseci zatvora

- Damir Jakovljević zvani Šajin iz Banjaluke uhapšen je 7. oktobra prošle godine zbog sumnje da je kidnapovao bivšu djevojku koju je na silu ugurao u svoj automobil. Tokom vožnje prijetio joj je sjekirom da će je ubiti jer je prekinula ljubavnu vezu s njim

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana