Policija privela Dragana K. iz Banjaluke zbog polnog uznemiravanja

Nebojša Tomašević
Policija privela Dragana K. iz Banjaluke zbog polnog uznemiravanja

Banjaluka - Dragan K. (38) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da se samozadovoljavao i pokazivao polni organ prolaznicima dok je sjedio u parkiranom "mercedesu" kod autobuskog stajališta u ulici Ivana Gorana Kovačića, saznaje "Glas Srpske".

Osumnjičenog su primijetili prolaznici, a nekima od njih je pokazivao polni organ. Izvor blizak istrazi je kazao da  je policiji ovaj slučaj prijavila jedna žena koja je bila šokirana kada je vidjela šta radi ovaj muškarac.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, potvrdili su da je osumnjičeni uhapšen 19. februara oko 17 časova.

- Policija je postupila po prijavi i privela osumnjičenog D. K. Tokom ispitivanja je  alkotestiran  i  utvrđeno je da ima alkohola u organizmu. Obaviješten je dežurni okružni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se protiv osumnjičenog dostavi izvještaj za krivično djelo polno uznemiravanje  - rekli su u  PU Banjaluka.

Dragan K. je, na osnovu uputstva dežurnog tužioca pušten da se brani sa slobode.

Ovakvih slučajeva bilo je i ranije, a najveću osudu i zgražavanje javnosti izazvali su manijaci koji su se toliko osmjelili da su to činili u blizini škola i pred djecom. Policija u Bihaću početkom februara uhapsila muškarca koji je masturbirao pred šestogodišnjom kćerkom. Perverznjaka je policiji prijavila bivša supruga osumnjičenog.

Prijedorska policija je krajem juna prošle godine uhapsila D. N. (34) iz ovog grada zbog sumnje da se samozadovoljavao pred nepoznatom djevojkom u mjestu Kamičani. Osumnjičeni je vozio automobil, a kada je ugledao djevojku zaustavio se, otvorio prozor, izvadio polni organ i počeo da se samozadovoljava pred njom. Zatim je djevojku  upitao gdje je put za Kozarac i pozvao je da uđe u vozilo. Preplašena žena je ipak bila dovoljno pribrana da pozove policiju i prijavi perverznjaka.

Kazne

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za polno uznemiravanje je predviđena kazna zatvora do dvije godine.

U Zakonu se navodi da je polno uznemiravanje svako verbalno, neverbalno ili fizičko neželjeno ponašanje polne prirode koje ima za cilj povredu dostojanstva lica, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje. Precizirano je da se gonjenje za ovo krivično djelo  preduzima po prijedlogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana