Полицајац занијемио пред тужиоцем

Н. Т.
Полицајац занијемио пред тужиоцем

Приједор - Полицајац Горан Јеличић (50) из Козарске Дубице, који је ухапшен због сумње да је прије 13 година убио суграђанку и познаницу Ирену Предојевић (28) и запалио њено тијело, пред тужиоцем се бранио ћутањем, сазнаје “Глас Српске”.

Њему је због овог злочина, али и недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја, у петак предложен једномјесечни притвор.

- Приједлог за притвор упућен је Окружном суду због бојазни да би осумњичени могао да утиче на свједоке и уништи доказе. Такође, постоји бојазан да би његово пуштање довело до ремећења реда и мира, с обзиром на начин извршења и тежину кривичног дјела - казао је главни тужилац Окружног тужилаштва у Приједору Младен Митровић.

Истакао је да истрага још траје и треба урадити одређена вјештачења и прикупити још доказа, па не може да износи више информација. Јеличићев адвокат Жељко Гњатовић казао је да за сада нису и неће још износити одбрану.

- Не могу вам ништа више рећи, био сам с њим свега десет минута. Рочиште по приједлогу за притвор одржаће се сутра и тек након тога моћи ћу нешто више да кажем - рекао је у петак Гњатовић.

Јеличића сумњиче да је Ирену усмртио у ноћи између 6. и 7. августа 2005. године, након што ју је својим “голфом” повезао кући. Кобне ноћи дјевојка је с пријатељицама била у неколико кафића, а око поноћи су кренуле кући. Растале су се на раскрсници код бензинске пумпе у близини избјегличког насеља Петра Пеције, у којем је Ирена становала. Ту ју је, како се сумња, покупио Јеличић и умјесто кући, одвезао на локални пут, гдје ју је задавио, а затим бацио њено тијело на депонију и запалио како би прикрио трагове. Јеличић је због овог монструозног злочина испитиван након проналаска тијела убијене, али је тада имао алиби, за који је недавно утврђено да “не пије воде”. Алиби му је дала супруга, која је то недавно повукла притиснута доказима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана