Policajac uzeo 50 evra “na kafu” da oprosti prekršaj

Nebojša Tomašević
Policajac uzeo 50 evra “na kafu” da oprosti prekršaj

Banjaluka - “Gospodine Gariboviću, da ne pravimo probleme i vama i nama, da skratimo muke. Daćete nam na kafu”, a zatim mi je pružio novine u koje sam stavio 50 evra i on je uzeo, ispričao je u banjalučkom Okružnom sudu Esad Garibović iz Ključa na suđenju policajcu Milanu Trbojeviću (46) iz Kostajnice, optuženom za primanje mita.

- Vraćao sam se iz Slovenije “audijem A4” i kada sam prešao iz Hrvatske u BiH, u Kostajnici me zaustavio policajac. Rekao je da sam prošao kroz crveno svjetlo. Kada sam mu odgovorio da nema semafora, on mi je pojasnio da nisam poštovao znakove policajca u raskrsnici i da odem parkirati auto te dođem do njega, a uzeo mi je vozačku dozvolu - kazao je Garibović.

Dodao je da je tako i postupio te je nakon parkiranja otišao do službenog policijskog vozila, gdje mu je policajac tražio i uzeo mito.

- Pretpostavljam da je optuženi taj policajac, ne bih ga poznao da ga sretnem u gradu, ali je to on. Taj slučaj sam prijavio jer sam bio izrevoltiran njegovim postupkom. Dao sam mu 50 evra jer nisam imao manju novčanicu - pojasnio je Garibović. Policajac koji je radio s optuženim Ranko Maleš izjavio je da nije vidio da je Trbojević zaustavljao i kontrolisao Garibovićev automobil.

Optužnica tereti Trbojevića da je mito uzeo 11. marta ove godine kada je u Kostajnici u blizini granice sa Hrvatskom zaustavio “audi A4” koji je vozio Esad Garibović. Tada je od njega uzeo vozačku dozvolu zbog navodno počinjenog prekršaja, a zatim je tražio i uzeo mito od 50 evra da ga ne bi kaznio. Po dobijanju novca vratio je Gariboviću vozačku dozvolu i poželio mu srećan put.

Optuženi Trbojević zaposlen je u Policijskoj stanici Kostajnica, a trenutno se nalazi u policijskoj misiji na Kipru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana