Полицајац тукао супругу на улици, вукао је по асфалту?

nezavisne.com
Полицајац тукао супругу на улици, вукао је по асфалту?

Бањалука - Тридесетосмогодишњи В.К., полицајац из Бањалуке, осумњичен је да је насред улице тукао своју супругу те је вукао по асфалту у бањалучком насељу Лауш.

Незванично сазнајемо да су га пријавиле комшије, које су, како тврде, овај мучан чин посматрале, а он је потом ухапшен.

“Сумња се да је он према супрузи био насилан дуже од десет година”, открива извор “Независних”.

На приједлог Окружног јавног тужилаштва Бањалука, том припаднику МУП-а РС, запосленом у Управи за обезбјеђење личности и објеката, потом је одређен притвор.

Иза браве га је смјестио Основни суд у Бањалуци, након захтјева поступајућег тужиоца, који тог полицајца терети за насиље у породици или породичној заједници.

“Осумњичени је 6. маја, око 19 часова, у Бањалуци, у Карађорђевој улици, вршио физичко и психичко насиље над својом супругом, а у присуству њихове малољетне дјеце”, саопштила је Мира Милетић, секретар Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Очевици су испричали да је В.К., када је напао супругу, био веома бруталан.

“У једном моменту извукао је супругу из аута, у којем је сједила, а затим је почео тући и вући по асфалту. Све је гледало њихово двоје малољетне дјеце, која су вриштала и плакала”, испричали су очевици.

Тужилац је одлучио да затражи притвор осумњиченог насилника како не би ометао кривични поступак утицајем на свједоке. Страховало се, такође, да ће тридесетосмогодишњак поновити кривично дјело.

Осим тога, притвор је предложен и због ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година. Па и тежа!

Одлуком да се овом полицајцу одреди притвор, он је одвојен од дјеце и супруге, како, евентуално, она поново не би била његова мета. Будући да је ријеч о породичном насиљу, идентитет осумњиченог и остали детаљи нису саопштени.

В.К. је, како нам је потврђено, суспендован до окончања истраге која се против њега води.

Даница Гњатовић, портпарол МУП-а РС, потврдила нам је да ће према овом полицајцу бити предузете мјере у складу с Правилником о дисциплинској одговорности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана