Policajac koji čuva premijerku RS zaustavio lopova

nezavisne.com
Policajac koji čuva premijerku RS zaustavio lopova

Banjaluka - Ekspresnom reakcijom banjalučke policije, ali i policajca koji radi na obezbjeđenju Željke Cvijanović, premijerke RS, zaustavljen je lopov koji mi je ispred kuće u banjalučkom naselju Lauš ukrao škoda fabiju.

To je za "Nezavisne" juče ispričao vlasnik vozila Ljubiša Šešić, ističući da mu je automobil pronađen ubrzo nakon što je u ponedjeljak naveče, oko 18 časova, ukraden iz dvorišta u Ulici Dušana i Vlade Kopanje.

"Tada sam dovezao djecu iz škole i ušao u kuću kako bi se presvukla i išla na trening. Nije prošlo ni pet do 10 minuta kada sam pogledao kroz prozor, te vidio da u dvorištu nema auta", priča nam Šešić, koji je, inače, predsjednik Kinološkog društva "Dragan Stanković" Banjaluka, te član Disciplinske komisije u Kinološkom savezu RS.

Dodaje da u prvi mah, vidjevši da je vozilo nestalo, nije vjerovao svojim očima, te je pomislio da se neko od njegovih prijatelja s njim našalio, ali je ubrzo shvatio da je vrag odnio šalu.

Pozvao je, prisjeća se, policiju na broj 122, koja mu je rekla da ostavi podatke o vozilu, odnosno opis automobila.

"Onda su mi rekli da ostanem na vezi, a ubrzo potom i da je vozilo pronađeno. Nađeno je iza kuće Željke Cvijanović. Naknadno sam saznao da je lopov mojim autom tu udario u nešto, te da je policajac koji čuva premijerku čuo udar, a zatim istrčao na ulicu, nakon čega je kradljivac uspaničeno pobjegao iz auta. Osumnjičeni je nešto kasnije, isto veče, uhapšen", pojašnjava Šešić.

Napominje da mu je vozilo vraćeno, ali da je lopov na njemu svojim bahatim bjekstvom napravio štetu od oko 1.000 maraka.

"Prvo je, kada se u mom dvorištu vraćao u rikverc, udario u auto-prikolicu. Zatim je, pretpostavljam, bježao kroz Sansku ulicu prema Paprikovcu, a u međuvremenu mu je negdje pukla guma, tako da je dio puta išao na felgi. Sa lijeve strane vozila primjetna su oštećenja", naglašava Šešić.

Ističe da nakon svega prepušta policiji da ovu krađu do kraja rasvijetli, ali i da im duguje veliku zahvalnost za uspješno obavljen posao.

"Pripadnicima MUP-a RS, ali i mojim prijateljima, svaka čast, jer su se odmah digli na noge i pronašli auto", ističe Šešić za "Nezavisne".

U ulici gdje je pohod kradljivca okončan, u banjalučkom naselju Paprikovac, mještani kažu da su vidjeli policijski uviđaj, ali da detalje ne znaju.

"Da, u pravu ste, baš u ponedjeljak, nešto poslije 18 sati, tu, nedaleko od premijerkine kuće, vidjela sam dosta policije oko nekog auta. Ali mrak je bio, pa nisam ni izlazila napolje. Evo, ni sad ne znam o čemu se radi", priča nam jedna mještanka.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su nam da su u ponedjeljak u 18.20 zaprimili prijavu da je škoda fabija ukradena iz dvorišta u Ulici Dušana i Vlade Kopanje.

"Istog dana, u 18.50, u Ulici Maksima Gorkog policajci su pronašli vozilo koje je bilo oštećeno. Izvršen je uviđaj i vozilo je vraćeno vlasniku", rekla je za "Nezavisne" Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da je za ovu krađu osumnjičen Ranko R. (22) iz Prijedora, koji je policiji poznat odranije, a iste večeri je lociran i uhapšen.

"Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog će u rednovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari", naglasila je Markanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana