Покушао да силује конобарицу док је спавала

Невена Бунић
Покушао да силује конобарицу док је спавала

Дервента - Драго Турудић (37) из Дервенте ухапшен је због сумње да је покушао да силује конобарицу у једној сеоској кафани тако што је провалио у локал и насрнуо на радницу која је спавала у сусједној соби, сазнаје “Глас Српске”.

Све се десило у недјељу у ситним сатима у кафани која је у то вријеме била затворена. Конобарица, која има око 30 година, је након завршетка радног времена отишла у собу за раднике да одспава.

- Манијак, који је раније био чест гост у локалу, је провалио у кафану и дошао у собу у којој је радница спавала. Скинуо се и легао на њу с намјером да је напаствује. Престрављена жена се пробудила и одмах га одгурнула. Побјегла је из кафане и вриштећи отишла код комшије да потражи помоћ - испричао је извор близак истрази.

У међувремену, Турудић је украо 80 КМ које је пронашао на столу поред кревета на коме је покушао да силује жену. Након узимања новца побјегао је.

Полиција је брзо стигла и узела изјаву од нападнуте жене. Осумњичени Турудић ухапшен је истог дана у послијеподневним часовима, а украдени новац је пронађен код њега и враћен конобарици.

- Д. Т. сумњиче за покушај силовања и крађу. Он ће након испитивања и 24-часовног притвора бити предат у надлежност Окружног тужилаштва у Добоју - навели су у Полицијској управи Добој.

У добојском Окружном тужилаштву потврдили су да је Турудић предат у њихову надлежност.

- Након испитивања дежурни тужилац ће одлучити о приједлогу за притвор - рекли су у Окружном тужилаштву Добој.

Турудић је одраније познат полицији по истим кривичним дјелима. Он је у септембру 2010. године ухапшен због сумње да је силовао жену (56) из Велике Сочанице код Дервенте. Турудић је тада кроз врата провалио у кућу и уз пријетње силовао несрећну жену, што је љекарски преглед и потврдио. Послије испитивања и резултата вјештачења, ДНК анализе и прикупљања доказа, утврђено је да је Турудић и у априлу исте године силовао исту жртву. Он је са В. К. (24) у ноћи између 8. и 9. априла 2010. године провалио врата и силовао власницу куће, а тада је послије хапшења пуштен по одобрењу дежурног тужиоца. Тада је у полицији саопштено да постоји сумња да је В. К. помогао Турудићу да би сакрио да је он силоватељ.

Он је осуђен због овог силовања, међутим, наводно није одлежао казну. Полиција је такође утврдила да постоји сумња да је Турудић у јуну 2007. године на подручју Дервенте на сличан начин обљубио немоћно лице.

Мјештани Велике Сочанице, одакле је и Турудић, кажу да су згрожени његовим посљедњим недјелом.

- Не знам шта се дешава у његовој глави па се овако понаша. Жене у селу су у страху због њега. Знам да је због силовања које је раније починио био на лијечењу у једној институцији у Сокоцу умјесто у затвору - рекао је један од мјештана Велике Сочанице.

Отац четворо дјеце

Драго Турудић је, како сазнајемо, ожењен и има четворо дјеце.

- Незгодан је када се напије. Иначе, није запослен и није у најбољој материјалној ситуацији. Бави се пољопривредом, а чуо сам да је и крао дрва - рекао је један од мјештана Велике Сочанице који није желио да му објавимо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана