Похапшена петорка која је из “Тропика” украла 90.000 КМ

Н. Т.
Похапшена петорка која је из “Тропика” украла 90.000 КМ

Источно Сарајево - Полиција је ухапсила пет лица због сумње да су пријетећи аутоматским пушкама украла 90.000 КМ из Тржног центра “Тропик” у Источној Илиџи.

Сазнајемо да су ухапшени Славиша Бартула (45), Младен Боровчанин (38) из Сокоца, Муамер Хоџић (36) из Сарајева, Ђорђе Мирјанић (30) и Марко Матовић из Источног Сарајева. Полицијска управа Источно Сарајево, наводећи иницијале, саопштила је да их терети за разбојништво.

- Лица сумњичимо да су 6. маја око 21 час маскирана и наоружана опљачкала тржни центар у улици Војводе Радомира Путника. Пријетећи оружјем напали су радника обезбјеђења и украли око 90.000 КМ - саопштено је из полиције.

Додали су да су осумњичени испитани у полицији и предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

До закључења овог броја “Гласа Српске” они нису били саслушани у тужилаштву. Према незваничним информацијама, разбојници су у тржни центар упали сат након затварања. По уласку неко од њих је кундаком пушке ударио једног радника обезбјеђења. Извор близак истрази је казао да се вјерује да су разбојници пажљиво одабрали вријеме пљачке на сам дан прославе Ђурђевдана.

- С обзиром на то да је била слава, промет је био повећан и благајна је била пуна. Они су то сигурно претпоставили и зато су тада и починили пљачку - рекао је извор.

Запослени у Тржном центру “Тропик” у Источној Илиџи нису били расположени за било какав коментар. Из централе компаније у Бањалуци раније су потврдили да су опљачкани, али нису рекли колико новца је однесено. Пљачку су снимиле камере видео-надзора и полиција је изузела те снимке, што је допринијело брзом откривању разбојника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана