Počelo suđenje Igoru Jandriću: Žrtva tvrdi da je bez razloga izbodena

Nebojša Tomašević
Počelo suđenje Igoru Jandriću: Žrtva tvrdi da je bez razloga izbodena

Banjaluka - Dalibor Dubravac (44) i Dragiša Brnić (59) u banjalučkom Okružnom sudu su istakli da ih je optuženi Igor Jandrić (39) iz Banjaluke prvi napao i izbo nožem.

Dubravac je zatražio i kažnjavanje optuženog i najveću moguću nadoknadu štete, jer ga je, kako je kazao, optuženi bez razloga, iz čista mira pokušao da ubije. Ispričao je da se sve desilo u julu 2015. godine kada mu je Željko Dabić iskočio pred auto iza drveta na pješački prelaz kod hotela “Bosna” u centru Banjaluke.

- Sa mnom je bio i Dragiša Brnić i vozio sam polako. Kada je taj čovjek, za koga sam kasnije saznao da se zove Željko Dabić, iskočio ispred mene naglo sam zakočio. Udario je u auto par puta i počeo da psuje majku. Izašli smo iz auta, ali sve se brzo smirio i krenuli smo dalje - rekao je Dubravac.

Dodao je da se ubrzo Dabić vratio prema autu psujući majku i galameći.

- Bile su ružne psovke, pa sam opet izašao iz auta i došlo je do naguravanja s Dabićem. Tada mi je prišao optuženi s leđa i ubo me. Udario sam Dabića i otrgnuo ga od sebe, jer me je držao, ali mi je optuženi prišao, posjekao me po ruci i zabo mi nož u grudi pored srca. Jedva sam ostao živ - kazao je Dubravac.

Brnić je rekao o da je krenuo da smiri situaciju između Dubravca i Dabića, ali mu je prišao Jandrić noseći nešto kao nož u ruci, te ga ubo u stomak i vrat.

- To je nešto kao bokser, ali ima dvije oštrice. Kad me je ubo rekao sam Dadi da bježi. Sve je počelo kada je taj Dabić, koji je bio s optuženim, udarao po našem autu i psovao majku - kazao je Brnić.

Željko Dabić međutim tvrdi da je napadnut i da ga je Dubravac umalo pregazio autom.

- Jandrić i ja smo prelazili ulicu na pješačkom prelazu kada je iz pravca pozorišta naišao “audi A6” velikom brzinom. Morao sam da skočim da me ne polomi, pa sam zato udario u auto. Vozač Dubravac je naglo stao, izašao i udario me glavom u glavu. Pokušao sam da smirim situaciju, ali ipak je došlo do sukoba - kazao je Dabić i dodao nije vidio kada je Jandrić ubo Dubravca i Brnića, niti je vidio povrede na njima.

Jandrića terete da je 26. jula 2015. godine pokušao da ubije Dubravca, kojeg je izbo nožem i nanio mu povrede opasne po život u centru grada kod hotela “Bosna”. Terete ga i za nanošenje lakih povreda Dragiši Brniću, koga je ubo nožem u stomak.

Prigovori

Branilac optuženog Igora Jandrića, advokat Dragan Tolimir, istakao je da je optužnica u ovom slučaju bez dokaza, nejasna i kontradiktorna. Istakao je da tužilaštvo u ovom predmetu krije određene snimke događaja i da mu nije omogućen uvid u tužilački spis da vidi sve dokaze.

Tužilac Sanja Tadić-Stojisavljević je istakla da je dozvolila uvid u spis, a na spornim snimcima se ništa ne vidi, pa zato nisu ni predloženi kao dokaz. Jandrić je istakao da nije kriv za ono zašto ga terete i da je povrede oštećenima nanio u samoodbrani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana