Pljevaljčić ukrao jaknu vozaču hitne pa tražio otkup

Nebojša Tomašević
Pljevaljčić ukrao jaknu vozaču hitne pa tražio otkup

Foča - Aco Pljevaljčić iz Foče uhapšen je zbog sumnje da je ukrao jaknu, odnosno uniformu vozača saniteta Doma zdravlja u Gackom D. R. u kojoj su bila i lična dokumenta, te zatim tražio 500 maraka kako bi mu vratio ukradene stvari, saznaje „Glas Srpske“.

Izvor blizak istrazi je kazao da je Pljevaljčić uhapšen u policijskoj sačekuši kada je došao da uzme novac za otkup ukradenih stvari.

- Vozač saniteta D. R. je krađu i pokušaj iznude prijavio policiji, pa je organizovano hapšenje. Vozač je Pljevaljčiću, nakon što je sve ispričao policiji, umjesto 500 ponudio 400 maraka i on je na to pristao. Kada je došao na dogovoreno mjesto Pljevaljčića su čekali policajci i stavili mu lisice na ruke - kazao je izvor blizak istrazi.

Osumnjičeni Pljevaljčić je jaknu od D. R. ukrao 12. decembra u  Foči. On je, kako saznajemo, iskoristio momenat kada je vozač izašao na kratko iz vozila i ušao u obližnju prodavnicu. Prema nezvaničnim informacijama Pljevaljčić je u policiji pokušao da sa sebe skine krivicu, pa je rekao da je jaknu našao kod Doma zdravlja u Foči.

U Policijskoj upravi Foča, navodeći inicijale, kazali su da im je ovaj slučaj prijavljen 12. decembra i da osumnjičenog Pljevaljčića terete za krađu.

- Vozač D. R. iz Gacka policiji je rekao kako mu je nepoznato lice ukralo radnu uniformu iz vozila saniteta. Naveo je da ga je zatim muškarac 14. decembra pozvao putem telefona i tražio otkup za jaknu u kojoj su se nalazila sva njegova lična dokumenta. Policija je na osnovu tih informacija i drugih dokaza organizovala zasjedu pa je ubrzo uhapsila P. A. zbog sumnje da je počinio krađu. Kod njega su pronađena lična dokumenta D. R. - rekli su u PU Foča.

Dodali su da je o ovom događaju tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu mjere na dokazivanju i kompletiranju predmeta u vezi sa krivičnim djelom krađe. Osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode.

Poznat policiji

U policiji saznajemo da je osumnjičeni Aco Pljevaljčić poznat od ranije po činjenju krivičnih djela.

- Uglavnom je hapšen i sumnjičen zbog raznih krađa na području Foče. Nedavno je prijavljivan i za šumsku krađu - kazao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana