Пјешака пригњечио камион, породица слетјела у Врбас

Небојша Томашевић
Пјешака пригњечио камион, породица слетјела у Врбас

Приједор - Пјешак Сеад Жерић (61) из Приједора је погинуо након што га је један камион приклијештио уз други који је био паркиран у приједорској улици, док је у Бањалуци за длаку избјегнута трагедија када је породица Златана Зулића "голфом" слетјела у Врбас у насељу Карановац.

Зулићи су у корито Врбаса, дубоко око десетак метара, слетјели у петак ујутро и возило се зауставило задњим дијелом у плиткој води. "Голфом" је управљао Златан, а с њим су били супруга А. С. те двоје дјеце Д. З. (7) и Л. З. (3) које је Златан извукао из возила. Овом приликом лакше су повријеђена дјеца, док су Златан и супруга прошли без повреда.

У Полицијској управи Бањалука истакли су да узрок несреће још није утврђен, а нису могли навести више детаља, јер није био завршен увиђај и истрага. Златан је испричао да је пролазећи кроз насеље Карановац његово возило изненада "заплесало".

- Осјетио сам да се возило љуља и стиснуо сам кочницу да га смирим, али сам онда изгубио контролу и возило се окренуло на путу. Задњим дијелом слетјели смо низ корито ријеке и упали у воду. Срећом, ту је плићак, па се возило зауставило и само је задњи дио био мало потопљен - казао је Зулић и истакао да је успио да извуче супругу и дјецу на обалу.

Зулићев "голф" су из ријеке извукли припадници бањалучке Ватрогасне бригаде, а у томе су им помогли и припадници Рафтинг клуба "Кањон". Возило је извучено специјалним сајлама уз помоћ камиона, а у акцији је учествовало десетак ватрогасаца. При овом слијетању аутомобил није пуно оштећен.

Само дан раније десила се стравична саобраћајна несрећа када се пјешак Сеад Жерић у незгодном тренутку нашао између два камиона у приједорској улици Омладински пут. Према информацијама из Полицијске управе Приједор, Жерић је настрадао у четвртак у 16.45 часова.

- Несрећни човјек се кретао иза камиона "ман", који се зауставио због квара. У том моменту наишао је камион "дајмлер бенц" који је возио Данко А. те је налетио на Жерића и пригњечио га уз паркиран камион. Пјешак је задобио тешке повреде од којих је преминуо. Наводно му је пукла бутна артерија - казао је извор близак истрази.

Тежа саобраћајна несрећа догодила се у петак у Рамићима код Бањалуке када је "кеди" једне фирме за превоз ауто-дијелова ударио у "форд фокус" који је возио Желимир Кременовић. Том приликом повријеђени су Кременовић и дјевојка Јована, која је била са њим у аутомобилу. Према незваничним информацијама, до несреће је дошло када је Кременовић успорио у намјери да скрене с пута и тада га је сустигао "кеди" те ударио отпозади, а возило одбацио на камион који је био испред њега и такође скретао. Саобраћајна несрећа се догодила и у Градишци гдје је при слијетању "дачије логан" повријеђен возач Горан Гајић (58) из Козарске Дубице. Он је возилом слетио у четвртак око 18.30 часова у мјесту Гашница код Градишке. Гајић је тад задобио теже повреде и превезен је у Општу болницу Градишка, гдје је задржан. Није саопштен степен његових повреда.

Клинички

Повријеђена дјеца Златана Зулића Д. З. (7) и Л. З. (3) након несреће превезена су у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци.

Из овог центра су саопштили да су они након прегледа пуштени на кућно лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана