Pijan upucao komšinicu u leđa

Nevena Bunić
Pijan upucao komšinicu u leđa

Velika Kladuša - Policija je uhapsila Š. E. (34) iz Velike Kladuše zbog sumnje da je pijan hicem iz vazdušne puške ranio ženu A. E. i nanio joj lakše povrede.

Sve se desilo u petak predveče kada je Š. E. sjedio i pio ispred kuće sa društvom. U jednom momentu uzeo je lovačku pušku i u leđa pogodio ženu koja se nalazila u blizini.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je ranio komšinicu. Slučaj je policiji prijavio komšija L. E. (51) kome je povrijeđena žena svastika. Nakon ranjavanja, na lice mjesta došla je ekipa hitne pomoći koja je zbrinula ranjenu ženu. Policija je privela Š. E. i nakon ispitivanja pustila ga na slobodu. Nije poznato da li je namjerno ili slučajno ranio ženu.

 - Ispitani muškarac se tereti za izazivanje opšte opasnosti. Naši istražioci rade na rasvjetljavanju ovog slučaja - rekla je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

Vazdušnom puškom je samo od početka godine u Velikoj Kladuši ranjeno četvoro ljudi. Prije samo mjesec tinejdžerka (15) iz ove opštine lakše je povrijeđena kada ju je hicem iz vazdušne puške pogodila sestra (16), a sve u namjeri da je odbrani od psa lutalice koji su napali sestre u dvorištu. Šesnaestogodišnjakinja je otrčala u kuću da uzme očevu vazdušnu pušku da bi odbranila mlađu sestru. Tinejdžerka je htjela jednim hicem da preplaši psa, ali je umjesto toga pogodila sestru.

Sredinom februara ove godine policija je ispitala E. Karajića (31) zbog sumnje da je vazdušnom puškom ranio teško rođaka E. Karajića (37) ispred svoje kuće u Trnovu u Velikoj Kladuši. Odmah nakon ranjavanja, po pozivu ranjenog, na lice mjesta došla je policija i ispitala mlađeg Karajića. Navodno je tridesetjednogodišnjak bio iznerviran što mu psi lutalice stalno dolaze pred kuću. Pucnjem je htio da ih  otjera, pa je greškom ranio rođaka u potkoljenicu.

Hicem iz vazdušne puške u januaru lakše je ranjena je i N. G. (34) kada ju je greškom pogodio komšija Mujo Redžić (41) ispred svoje kuće u Golubovićima kod ove opštine. Navodno je Mujo pucao na pse lutalice koji su mu napali stado ovaca pa je greškom pogodio komšinicu koja se nalazila stotinjak metara od njega.

Lakše povrede

Nakon ranjavanja, na lice mjesta stigla je hitna pomoć koja je povrijeđenu prevezla do Doma zdravlja u Velikoj Kladuši.

- Nakon saniranja površinskih rana na leđima, povrijeđena je puštena je na kućno liječenje. Srećom, povrede nisu ozbiljne, ali je nakon svega žena veoma potresena - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana