Petković proganjao i oteo djevojku zbog neuzvraćene ljubavi

Nebojša Tomašević
Petković proganjao i oteo djevojku zbog neuzvraćene ljubavi

Prnjavor - Željko Petković (28) iz Dervente osumnjičen je da je proganjao Snježanu V. iz Prnjavora, sa kojom je želio da bude u emotivnoj vezi, a potom ju je oteo i automobilom odvezao u mjesto Karać kod Prnjavora, gdje ju je ostavio.

Ovaj slučaj desio se 21. decembra, a nesrećnu djevojku je pronašla policija. Petković je uhapšen šest dana kasnije. Nakon saslušanja postupajući tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva zatražio je da Petkoviću bude određen jednomjesečni pritvor.

- Osumnjičeni Petković je S. V. presreo vozilom u ulici Vlade Vinčića u Prnjavoru te na silu i protiv njene volje uvukao u vozilo. Odvezao ju je u pravcu mjesta Karać, gdje je pronađena. U prethodnom periodu osumnjičeni je protiv volje oštećene nastojao da uspostavi kontakte s njom, što je kod nje izazivalo tjeskobu i strah za bezbjednost - saopštilo je banjalučko Okružno tužilaštvo.

Istakli su da Petkovića terete za krivična djela protivpravno lišenje slobode i proganjanje.

Prema nezvaničnim informacijama, Petković je bio zaljubljen u žrtvu i u više navrata želio je da ostvari emotivnu vezu s njom. Međutim, ona ga je uporno odbijala.

- Djevojku je navodno proganjao neko vrijeme i pokušavao je da joj se približi i da joj postane blizak. Nije joj dao mira iako mu je ona dala do znanja da ne želi da ima ljubavnu vezu s njim - kazao je izvor blizak istrazi ovog slučaja.

Pojedini poznanici Petkovića na društvenim mrežama su napisali da je on odranije poznat po sličnim incidentima.

- On ima dosta ovakvih djela, a vi tek sad, kao, znate za njega. Tuče tuđu djecu, djevojke koje nemaju zaštitu. One nemaju oca ili brata da ih zaštite. Kada će ovaj manijak biti iza rešetaka? Koliko je samo puta bio priveden, pa ništa. Ima li zakona za ovakve ili će ovaj siledžija Željko Petković nastaviti ovako da se ponaša? - napisala je na društvenoj mreži "Fejsbuk" Kaća S. komentarišući tekst o hapšenju Petkovića.

Sličan komentar napisala je i Aleksandra Đ. koja je istakla da je žalosno i gnusno da neko proganja djevojku jer ne želi da bude s njim. U policiji i tužilaštvu nisu željeli da komentarišu ove optužbe iznesene na Petkovićev račun, a djevojke koje su pisale komentare nisu se javljale.

Pritvor

Okružno tužilaštvo Banjaluka uputilo je Osnovnom sudu u Prnjavoru prijedlog za određivanje pritvora Željku Petkoviću. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" taj sud nije donio svoju odluku, jer ročište za određivanje pomenute mjere nije bilo završeno. U sudu su kazali da će odluku saopštiti danas. Pritvor za Petkovića je zatražen zbog bojazni da bi na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana