Пензионер пријавио возача аутобуса у Бањалуци да га је ударио

Невена Бунић
Пензионер пријавио возача аутобуса у Бањалуци да га је ударио

Бањалука - Полиција истражује пријаву инцидента према којој је возач аутобуса “Бочац турса” Б. Б. (34) наводно ударио путника Милу Стијаковића (79) у бањалучком насељу Сарачици.

Све се наводно десило у уторак пријеподне на линији шест у самом возилу јавног превоза. Према наводима пензионера Стијаковића, који је некада радио у Пољопривредној школи, возач је ударио ногом у стомак. Како он тврди, возач је насрнуо на њега крај врата аутобуса када је хтио да изађе на станици.

- Није ми хтио отворити врата, али је на сљедећој станици ипак стао и без разлога ме ногом ударио у стомак. То могу потврдити и свједоци. Нешто сам му опсовао и онако потресен изашао сам и позвао полицију, а потом сам отишао у болницу. Срећом нисам теже повријеђен, али морам на контроле. Имам скоро 80 година, немам разлога да неког први нападам - испричао је Стијаковић.

С друге стране возач аутобуса тврди да није ни пипнуо Стијаковића.

- Нисам имао никакав контакт са њим и то може потврдити и 20 путника колико их је било у аутобусу тог дана. Тај Стијаковић ме провоцирао и опсовао ми је породицу, а провоцира ме већ дуже вријеме и намјерно излеће пред аутобус. Нисам га ни пипнуо, а тек премлатио. И сљедећег дана он се возио у мом аутобусу и опет провоцирао. Сјео је на задње сједиште и говорио “ја сам добио батине од возача”, што није тачно - казао је возач Б. Б. који није желио да му објавимо пуно име.

Додао је да Стијаковић и другим возачима прави проблеме.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да су добили пријаву и да истражују случај.

- Радимо на утврђивању околности и санкционисању лица у складу са законом. С обзиром на то да је истрага у току и да провјеравамо медицинску документацију и утврђујемо чињенице, за сада не можемо износити детаље - навела је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

У предузећу “Бочац турс” су рекли да нису упознати са овим случајем, и да за сада не желе ништа коментарисати.

Кућно лијечење

У Универзитетски клинички центру РС у Бањалуци рекли су, наводећи иницијале, да је повријеђени старац након збрињавања пуштен на кућно лијечење.

- Пацијент С. М. је у уторак у 12 часова прегледан и збринут  - казали су у УКЦ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана