Paljevine automobila u Trebinju odmazde za dobar rad policije

nezavisne.com
Paljevine automobila u Trebinju odmazde za dobar rad policije

Trebinje - Bezbjednosna situacija u Trebinju je na zadovoljavajućem nivou, ali je potrebno da cjelokupna zajednica radi jedinstveno, kako bi se riješili nemili događaji poput jutrošnje paljevine automobila trebinjskog policajaca.

Ovo je jedinstveni stav koji je zauzet na današnjoj vanrednoj sjednici Foruma za bezbjednost grada Trebinja koja je održana u Gradskoj upravi povodom paljevine automobila pripadnicka Policijske uprave Trebinje koja se desila jutros oko 3,15 časova.

Predsjednik Foruma Dragoslav Banjak je istakao da su na sjednici doneseni zaključci da svi zajedno nastave da rade, posebno policija i tužilaštvo, kako bi se ovaj slučaj riješio i vinovnici bili privedeni, ali je potrebno ubrzati i inicijativu na formiranju policijskog odjeljenja u naselju Gorica, kako bi se rasteretila gradska policijska stanica, a sam Grad Trebinje je u svemu spreman pružiti svu vrstu pomoći, radi povećanja efikasnosti rada i bolje bezbjednosti.

“U roku od mjesec dana, do Nove godine, biće održana još jedna, redovna sjednica Foruma za bezbjednost građana, tako da ćemo, između ostalog, razmotriti i ovaj slučaj i pokušati da dobijemo informaciju da li se istraga uspješno nastavlja, a možda budemo i u prilici da saznamo da li je istraga uspješno završena”, dodao je Banjak.

Načelnik Sektora policije PU Trebinje Siniša Laketa je objasnio da su ova tri zaključka donesena zajednički i da je tako jedinstveno potrebno djelovati i u budućnosti.

On nije želio davati više informacija o samom jutrošnjem događaju, jer je, kako kaže,  istraga još u toku i određene informacije sa terena se još provjeravaju, a policijski službenici, pod nadzorom tužilaštva, provode istražne mjere i radnje.

Iako paljevine policijskih automobila, kojih je u ovoj godini bilo tri, očigledno govore o tome da je riječ o odmazdi za savjestan rad policijskih službenika, Laketa nije želio potvrditi da li je to baš odmazda, ali je kazao da se očigledno radi o provođenju aktivnosti policijskih službenika, a lica kojima taj rad ne odgovara šalju poruke na ovaj način.

“I mi imamo poruke, a o njima ćete biti obaviješteni”, kazao je Laketa, potvrdivši i to da policija ima  određene operativne podatke koji ukazuju na izvršioce tih krivičnih djela.

“Međutim, nemamo još dovoljan broj dokaza o navedenom, pa samim tim nismo ni procesuriali ta lica, ali mogu poručiti svima onima koji se odlučuju na takve stvari – da će policijski službenici Policijske uprave Trebinje intenzivirati aktivnosti na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela i da smo spremni odgovoriti na ove zadatke”, kazao je Laketa.

S obzirom na složenost ovakvih krivičnih djela, jer sama paljevina uništava sve tragove na licu mjesta, ili veći dio njih, Laketa je, dodaje, svestan da je otežana i radnja dokazivanja, ali policija neće odustati i neće se zaustaviti u provođenju svojih aktivnosti...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana